English עברית
כניסה

345. ז'ק פרוור: מצנפת בכלוב

בחר גיליון קודם

חפש

הצטרפו לרשימת המנויים

 
מדי שבוע, במשך שבע-עשרה השנים האחרונות, אני שולח הרהור על שיר, על השירה ועל החיים לשלושת-אלפים ושמונה-מאות מנויים. כאן תוכלו לקרוא את ההרהור השבועי, וגם את ההרהורים והשירים הקודמים (ברשימה מימין), ולשוחח על השירה ועל החיים. מי שרוצה לקבל את השיר השבועי בדואר האלקטרוני יכול להצטרף כאן לרשימת המנויים (או לשלוח לי את כתובת האימייל שלו: drorgreen@gmail.com).
אנא אל תשלחו לי שירים לפרסום, משום שהבחירה שלי אישית וסובייקטיבית. בדרך-כלל אני שולח שירים שנוגעים בי באופן מיוחד, ללא קשר לאיכותם ה'ספרותית'. 

 
בעריכת דרור גרין
 
ינואר 345

את `פיוט` - דפשיר שבועי לשירה עברית, ערכתי והוצאתי לאור במשך שבע שנים רצופות, בשנים תשמ"ב-תשמ"ח, ובין חברי המערכת היו אריאל הירשפלד, עודד שור, אורה לב-רון, אילנה צוקרמן, יונה וולך וס. יזהר. מאות המנויים קיבלו מדי שנה אוגדן מיוחד, ומדי שבוע שלחתי אליהם בדואר שיר חדש שטרם פורסם, מאת טובי המשוררים העבריים. 

`פיוט 2014` מחדש את המסורת של דף-השיר. משנת 2007 אני שולח למנויים שיר והרהור על השירה ועל החיים. את כל השירים וההרהורים תוכלו לקרוא באתר 'פסייקום' וגם תוכלו להגיב בפורום של קוראי`פיוט`. 


Bookmark and Share


במקרה מצאתי על מדף ספרי השירה המתורגמים את הספר 'משירי ז'ק פרוור', בתרגומו של אהרון אמיר (הוצאת 'עקד', 1960), אותו לא קראתי מאז ימי נעורי הרחוקים. ז'ק פרוור (1900-1977) היה משורר פריזאי, חבר בקבוצת המשוררים הסוריאליסטים, וכתב מחזות ותסריטים. רבים משיריו הולחנו. הציפור המופיעה בשיר הזה מככבת ברבים משיריו. בילדותי, כשלמדתי צרפתית אצל מורה צרפתיה זקנה בשכונת אבו-טור, השיר 'ארוחת-בוקר' של פרוור היה השיר הראשון שקראתי בצרפתית. שמעון זנדבנק תרגם אותו לעברית: 

הוּא מָזַג סֵפֶל קָפֶה. הוּא מָזַג חָלָב בְּסֵפֶל הַקָּפֶה. 
הוּא שָׂם כַּפִּית קְטַנָּה שֶׁל סֻכָּר בַּקָּפֶה. הוּא בָּחַשׁ. 
הוּא שָׁתָה אֶת הַקָּפֶה בֶּחָלָב וְהוּא הֵנִיחַ אֶת הַסֵּפֶל, 
בְּלִי לְדַבֵּר אִתִּי. 
הוּא הִדְלִיק סִיגַרְיָה, הִפְרִיחַ טַבָּעוֹת עָשָׁן, 
הוּא שָׂם אֶת הָאֵפֶר בַּמַּאֲפֵרָה 
בְּלִי לְדַבֵּר אִתִּי, בְּלִי לְהַבִּיט בִּי. 
הוּא קָם מִמְּקוֹמוֹ, הוּא חָבַשׁ אֶת כּוֹבָעוֹ לְרֹאשׁוֹ. 
הוּא לָבַשׁ אֶת מְעִיל הַגֶּשֶׁם, כִּי יָרַד גֶּשֶׁם. 
הוּא הָלַךְ בַּגֶּשֶׁם בְּלִי לוֹמַר מִלָּה, בְּלִי לְהַבִּיט בִּי. 
וַאֲנִי. 
אֲנִי שַׂמְתִּי רָאשִׁי בֵּין יָדַי וּבָכִיתִי. 
 

מה שמשך את לבי בשיריו של פרוור היתה הפשטות, השפה המדוברת, והתוכן הנרטיבי, הסיפורי, המעורר אמפתיה, לעתים תוך שימוש באבסורד. אולי זו היתה השפעתו של פרוור על תנועת הריאליזם הפואטי. 

גם השיר שבו בחרתי היום עושה שימוש באבסורד, באמצעות הציפור, וגם בהומור שבהחלפת הכובע בציפור, הנמשך בעלילה סוריאליסטית. הסוריאליזם מתאר את המציאות כסצינה מתוך חלום, והשיר הזה הוא מעין תסריט סוריאליסטי קצר, שבו התמונות מתחלפות במהירות, כמו בחלום. 

השיר נפתח בפעולה פשוטה ומובנת: "שַׂמְתִּי מִצְנַפְתִּי בַּכְּלוּב", אך הוא ממשיך בקפיצה לזמן אחר ועלינו, הקוראים, לנחש מה קרה בין שני האירועים, ולהבין מדוע "בְצֵאתִי הָיְתָה הַצִּפּוֹר עַל רָאשִׁי". 

וכבר בשורה השלישית קופצת העלילה למקום אחר, מן הסתם למחנה צבאי: "מַה זֶה, כְּבָר לֹא מַצְדִּיעִים? שָׁאַל הַמְּפַקֵּד". גם כאן מתהפכת משמעותה של השאלה כאשר הסצינה הופכת לאבסורדית: "כְּבָר לֹא מַצְדִּיעִים, עָנְתָה הַצִּפּוֹר". 

עכשיו, לכאורה, נדמה שאנחנו צופים בפרודיה על מנהגי ההיררכיה הצבאית. אפשר להבין זאת מתוך הביוגרפיה של פרוור, שבגיל שמונה-עשרה גויס לחיל-הים הצרפתי ושירת בטורקיה. הוא לא היה חייל ממושמע במיוחד, וכשסירב להישמע לפקודות נשלח לכלא הצבאי. הוא תיעב את הצבא ואת המלחמה, ובשירו המפורסם 'ברברה' כתב: הוֹ בַּרְבָּרָה, אֵיזוֹ שְׁטוּת הַמִּלְחָמָה (Quelle connerie la guerre). (נעמי שמר תרגמה זאת בשפה גבוהה יותר: הוֹ בַּרְבָּרָה, הַקְּרָב הָיָה אִוֶּלֶת, ואחרים הקצינו קצת את השפה. גדעון פרידלנדר תרגם: הוֹ בַּרְבָּרָה, מְזוּרְגָּגָה הַמִּלְחָמָה. גידי רוזנטל תרגם: הוֹ בַּרְבָּרָה, אֵיזוֹ זְנוּת הַמִּלְחָמָה). 

אבל פרוור אינו נסחף לבנליות של שירי-מחאה, ובמקום למחות על הטיפשות שבמנהגים הצבאיים הוא הופך שוב את העלילה, והופך את הסיפור לאנושי. הוא מציע את האפשרות האמפתית, ההפוכה לחשיבה הצבאית התוקפנית, המבטלת את עצם קיומו של הזולת ומתייחסת אליו כאל חפץ, אובייקט שניתן לצוות עליו או להרוג אותו. פרוור מתייחס אל המפקד באמפתיה, כאדם, ומייחס גם לו יכולות אמפתיות, המאפשרות לו להקשיב לדברי הציפור ולשנות את דעתו: "אַה כָּךְ, סְלִיחָה, חָשַׁבְתִּי שֶׁמַּצְדִּיעִים, אָמַר הַמְּפַקֵּד". 

עכשיו, כשהתהפכו היוצרות, לא המפקד, כלומר המערכת ההיררכית, הוא הקובע את הכללים, אלא הציפור. כלומר, כל אחד מאתנו יכול להטיל ספק בכללים ולנסח אותם מחדש. אבל פרוור אינו מסתפק בהכרזה אנרכיסטית או ניהיליסטית, והוא מציע את הכלל המאחד בין בני האדם, האמפתיה המתבטאת בחמלה לזולת, וביכולת להכיל גם את שגיאותיו: "בְּבַקָּשָׁה, אֵין דָּבָר, כָּל אֶחָד עָלוּל לִטְעוֹת, אָמְרָה הַצִּפּוֹר". 

מה ששבה את לבי בשיר הזה אינו רק ההומור והמחאה נגד ההיררכיה הצבאית, או נגד הסדר הקיים, אלא הארכיטקטורה הרגשית המיוחדת שמאפיינת את כתיבתו של פרוור. בשיר הזה הוא מבטא מחאה שאין בה כעס, ואין זה מובן מאליו. בדרך-כלל מחאה נובעת מתוך טראומה, והטראומה משתקת את היכולת האמפתית ומתבטאת בכעס ובאלימות. 

המחאה של ז'ק פרוור עושה שימוש יעיל במיומנות הרגשית החשובה ביותר, האמפתיה, המאפשרת לו להתגבר על הטראומה ועל הכעס ולהתייחס בהבנה ובהומור למה שעשוי להיראות כמקור הרוע, בדמותו של המפקד. 

כמה חבל שרק מעטים יודעים את ערכה של האמפתיה למחאה חברתית. כך, למשל, אפשר לראות את חוסר האמפתיה בהרצאותיו של גארי יורופסקי, המטיף נגד אכילת בשר. גם אני אינני אוכל בשר, ולא קשה לי להסכים איתו, אבל כשאני שומע אותו מאחל בכעס לאוכלי הבשר להיאנס ולהירצח, ללא חמלה וללא הבנה לתהליך הארוך שנדרש כדי לשנות הרגלים, אני יודע שהמחאה שלו נכשלה. 

אני מקנא ביכולתו של ז'ק פרוור להתגבר על הטראומה והכעס, ולהיות אמפתי גם כלפי מי שפגע בו. הזיכרונות הטראומטיים והלם-הקרב הפרטי שלי מעוררים בי עד היום הרבה כעס וכאב. אמנם בזכות הטראומה פיתחתי דרך-חיים המאפשרת לי להתגבר על החרדה ('האימון הרגשי'), אבל זה תהליך ארוך ואיטי שאינו נגמר לעולם. עשרים שנה לאחר המלחמה כתבתי את הספר 'צוות 4', שגיבורו היה 'מפקד' שנתן לנו את הפקודה להפר את הפסקת-האש במלחמת יום-הכיפורים, מה שגרם למות חברינו. הספר נכתב מתוך כעס. חמש-עשרה שנה לאחר מכן הוספתי לספר שיחות עם חברי הצוות ועם אותו קצין צעיר, והמפגש הזה אפשר לי לראות אותו כאדם, ואפילו כגיבור, ולוותר על הכעס. אולי פעם, אם אכתוב שוב את הספר הזה, אוכל להתייחס אליו גם בהומור. (את הספר 'בחזרה לצוות 4' אפשר לקרוא באתר שלי). 

אני משער שהעמסת אלפי פגזים לא הועילה במיוחד לעמוד השידרה שלי, וכעת אני מרגיע את הכאב במעיינות הבריאות בעיר הקרובה, קיוסטנדיל, 

וחמש שנים לאחר שהגעתי לכאן אני מגלה, לא רחוק מביתי, בית-מרפא כמו פעם, בספרים של תומס מאן, שבו אני מניח לחיי היומיום ומרפה את גופי. 

בבית אני שב ומתמכר לשיגרת סדר היום של הטבע, המשכיחה את הכאבים והכעסים. אני מתעורר בטרם זריחה,  

אל האופק הנשקף מבעד לחלון חדר-השינה,  ומתבהר לאט לאט, 

והצלילים הממלאים את הבית במשך היום משמחים את לבי (יונתן מוצא באינטרנט את התווים של הקונצ'רטו לכינור של מנדלסון). 

היום מסתיים בצפיה משותפת בסרט,  

ומאיה נרדמת במקום שבו נעצמות עיניה. 

מבעד לחלון חדר השינה,  

העץ האהוב עלי הולך ונעלם, 

ואני יוצא לצפות בשקיעה, 

המרגשת אותי, 

בכל יום מחדש. 

כשבין הענפים מתגלה אורו של הירח המתמלא, 

אני יודע שיש משהו בעולם שאפשר לבטוח בו, בכל יום מחדש

שבת שלום,

דרור 

תורת האימון הרגשי שינתה את חיי, ובזכותה אני חי בגן-עדן קטן, בזוגיות נהדרת והורות מרגשת, ומצליח גם ליצור וללמוד עוד ועוד בכל תחום המעניין אותי. תוכלו לקרוא על כך בספר 'אימון רגשי', שאינו נמכר בחנויות הספרים, וניתן להזמין אותו רק באתר: 

http://www.emotional-training.com/Bookshopemotionh_he.html

 

 

אימון רגשי

סדנה מרוכזת בכפר בולגרי

בהנחיית ד"ר דרור גרין ואפרת גרין

בגן-עדן קטן ונעים, הרחק מרעשי היום-יום, בחיק הטבע, אתם מוזמנים להתנסות מיוחדת במינה ברכישת כלים מעשיים ופשוטים לניהול רגשות. הסדנה מותאמת במיוחד אליכם (ליחיד, לזוג או לקבוצה), כדי לשפר את הזוגיות וההורות, כדי לאפשר לכם להתמודד עם שינויים ומשברים, כדי לחיות חיים יצירתיים ולממש את יכולת האושר והאהבה שלכם. 

אלו אינן סיסמאות, משום שהאימון הרגשי אינו מספק פתרונות קסם או הארה רוחנית. זוהי דרך-חיים פשוטה ויעילה, המאפשרת לכל אחד לשפר את חייו באמצעות בחירה בנחישות ובהתמדה. כשם שכל אחד יכול ללמוד לנגן בכלי מוסיקלי, אם רק יתאמן מדי יום, גם אתם יכולים לשפר את המיומנויות הרגשיות שלכם באמצעות תרגול יומיומי. 

מרגע היוולדנו אנחנו לומדים ומתפתחים. אנחנו לומדים ללכת, לדבר, ולאט לאט אנחנו רוכשים מיומנויות שונות המאפשרות לנו להיות עצמאיים. אבל איש מעולם לא לימד אותנו לעשות שימוש במיומנויות הרגשיות שלנו, שהן התוכנה המפעילה את מוחנו ומאפשרת לנו להתאים את עצמנו למציאות. 

האימון הרגשי הוא מתודה מהפכנית, המאפשרת לנו לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלנו, ולשפר אותן באופן קבוע באמצעות תרגול יומיומי. בסדנה נסייע לכם לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלכם, ולהתאים לעצמכם את התרגול המתאים לצרכים שלכם במשפחה, בזוגיות, בעבודה וביצירה. 

הסדנה מיועדת לכל מי שרוצה לשפר את חייו, ליהנות מיופיו של העולם, ולממש את היכולות הטמונות בו. 

"דרור הוא אחד מאנשי המקצוע הייחודיים שפגשתי. אין אף אחד שדומה לו בנוף המקצועי שלנו. הוא חושב בצורה מיוחדת ופוריה. אני משוכנע שהסדנה שהוא מציע תהיה חוויה מגרה ומעשירה, שתתן למשתתפים נקודת מבט חדשה" (פרופ` חיים עומר, אוניברסיטת תל-אביב, מחבר הספרים `שיקום הסמכות ההורית`, `השטן שבינינו`. `פחדים של ילדים` ועוד).  

הסדנה

סדנת האימון הרגשי מתקיימת בכפר הבולגרי הקטן דבורישטה, בין עצי הפרי לגן-הירק, בחיק הטבע. משתתפי הסדנה האישית או הזוגית מתארחים בדירת האירוח, בין עצי הדובדבן. 

הסדנה כוללת שבעה מפגשים בשבעה ימים רצופים. כל מפגש מוקדש לאחת משבע המיומנויות הרגשיות, והוא נמשך משעות הבוקר המאוחרות ועד הערב. 

המפגשים כוללים התנסות מעשית, המבוססת על ניסיונם האישי של המשתתפים. מחוץ לרקע תיאורטי קצר מוקדשים המפגשים לסימולציות ולמשחקי-תפקידים, המאפשרים למשתתפים לזהות את המיומנויות הרגשיות המניעות אותם בחייהם ולהתנסות בהן. 

את עבודת האימון הרגשי אנחנו משלבים גם בהתנסות יצירתית המתאימה לצרכים ולרצונות של המשתתפים, בצילום ובציור, במוסיקה וגם בעבודה ליד האבניים בסטודיו של אפרת. 

הסדנה כוללת גם טיולים קצרים בנוף הכפרי היפה, והיכרות עם חיי הכפר הבולגרי ותושביו. 

הסדנה מבוססת על הספר המקיף, 'אימון רגשי', שהוא מדריך מעשי לניהול רגשות. את הספר ניתן לרכוש רק באתר האינטרנט, ושם אפשר גם לקרוא את חלקו הראשון

אתם מוזמנים לקרוא את מכתבי משתתפי הסדנאות הקודמות. 


סדנה אישית 

הסדנה האישית מתאימה לכל מי שרוצה לשפר את חייו, לבחור בשינוי או להתמודד עם משבר (שינוי כפוי, מחלה, טראומה או משבר בזוגיות). 

הסדנה האישית מותאמת לך ולצרכיך, ולמטרה שהגדרת בבואך אלינו. אנחנו נסייע לך לזהות ולהתאים את המיומנויות הרגשיות למטרות המוגדרות שלך. הסדנה תעניק לך כלים שיאפשרו לך להמשיך ולתרגל את המיומנויות הרגשיות בחיי היומיום, ללא כל מאמץ. 

התשלום: 2,400 יורו (כולל הסעה משדה-התעופה, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

לפרטים ולתיאום סדנה בזמן המתאים לך: drorgreen@gmail.com

אפשר גם להתקשר לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404

ניתן להתאים סדנה אישית מיוחדת למנהלים, המבוססת על עבודת הכנה מוקדמת והיכרות עם הרקע הארגוני. 


סדנה זוגית 

זוגיות היא אחד הצרכים האנושיים הבסיסיים, ורוב בני-האדם מבלים את חייהם עם בני-זוג. הזוגיות יוצרת בנו תחושת ביטחון, משפרת ומאריכה את חיינו. 

כדי ליצור זוגיות יציבה וטובה עלינו לעשות שימוש יעיל במיומנויות הרגשיות שלנו. אך איש לא הכשיר אותנו לחיי זוגיות, ומעולם לא למדנו לעשות שימוש מתאים במיומנויות הרגשיות הנחוצות לשם כך.

האימון הרגשי הוא גישה פשוטה ויעילה לשיפור המיומנויות הרגשיות, שתאפשר לכם ליצור זוגיות טובה ולשמור עליה לאורך זמן. בסדנה תתנסו בשבע המיומנויות הרגשיות הרלוונטיות לזוגיות המיוחדת שלכם. זהו צעד ראשון לדרך אותה תוכלו לסלול עבור עצמכם, מדי יום מחדש. 

הסדנה מותאמת לצרכים של כל זוג, הקשורים בזוגיות ובהורות וגם בתחומי העניין המיוחדים שלכם. בסדנה נשתף אתכם בחיינו בכפר הבולגרי הקטן ובזוגיות שלנו, בעבודה בחומר ליד האבניים, ביצירה וביישום האימון הרגשי בשגרת היומיום. 

התשלום: 2,400 יורו לזוג (כולל הסעה משדה-התעופה, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

לפרטים ולתיאום סדנה בזמן המתאים לכם כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו אלינו לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404


סדנה קבוצתית 

ניתן לתאם את סדנת האימון הרגשי לקבוצה שתתארגן במיוחד לשם כך, בנושא המשותף לכל המשתתפים (הורות, זוגיות, אהבה, פרישה לגימלאות, טראומה או מחלה, שירה, מוסיקה, קדרות, תיאטרון וכו'). 

סדנה קבוצתית מיועדת לקבוצה של 6-12 משתתפים. 

הסדנה מתאימה גם לקבוצות של אנשי מקצוע (מטפלים, מורים, מנהלים, שחקנים, נגנים, עורכי-דין, שופטים וכו'), במטרה לשפר את היכולת המקצועית ואת הקשרים בין חברי הקבוצה. 

משתתפי הסדנה הקבוצתית יתארחו בבית-מלון בעיר קיוסטנדיל הסמוכה לכפר, ומדי יום ניקח אתכם אל הכפר. 

הסדנה הקבוצתית יוצרת דינמיקה מיוחדת בין המשתתפים, ותמיד נוצרים בה קשרים מיוחדים וחמים בין חברי הקבוצה. סדנה כזו משפרת את הכישורים החברתיים של המשתתפים, ויעילה מאוד לשיפור התקשורת הפנים-ארגונית של עובדים במקום עבודה משותף. 

התשלום: 1,300 יורו למשתתף (כולל הסעה משדה-התעופה, לינה במלון בעיר קיוסטנדיל, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

מי שייזום סדנה קבוצתית ויגייס את המשתתפים ישתתף בסדנה ללא תשלום. 

לפרטים ולתיאום זמן לסדנה קבוצתית כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו אלינו לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404 


המיקום והמחיר
 
הסדנה מתקיימת בכפר בולגרי קטן ויפה, דבורישטה, לא רחוק מן העיר קיוסטנדיל, 80 קילומטרים מסופיה, בירת בולגריה. זוגות ויחידים מתארחים בדירת-האירוח שלנו בכפר. 

אזור קיוסטנדיל הוא מרכז עצי הפרי של בולגריה (במיוחד דובדבנים), והוא עשיר בנחלים ונהרות, הרים, ומעיינות בריאות חמים שהרומאים גילו לפני אלפיים שנה. 

דירת האירוח פונה אל מטע דובדבנים, והיא כוללת חדר-שינה, חדר-אורחים, מקלחת ושירותים וגם מטבחון ובו מקרר, מיקרוגל, קומקום חשמלי וכלי בישול ואכילה. 

משתתפי הסדנאות מוזמנים להצטרף לארוחות המשפחתיות שלנו. 

 

 

 

 

התשלום: 2,400 יורו (לזוג או ליחיד). התשלום כולל את הסדנה ואת שבעת ימי האירוח, ואינו כולל טיסה והסעות.  

 
 
 
לתיאום סדנה כתבו אלינו: 
 

או התקשרו לטלפון ישראלי:

 073-2248404

 


 ד"ר דרור גרין

נולד בירושלים, 1954, מתגורר בכפר דבורישטה שבבולגריה עם אפרת וארבעת ילדיהם. ניהל את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב ולימד פסיכיאטרים, פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים בבית-הספר לפסיכותרפיה של הטכניון בביה"ח רמב"ם, בבית-הספר לפסיכותרפיה בבית-החולים בצפת בשיתוף עם מכללת צפת, ובלימודי ההמשך ברפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם שירותי בריאות כללית. 

סיים דוקטורט ותואר שני בסיטי יוניברסיטי (ריג'נטס קולג', לונדון), בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים (קומפוזיציה) והאוניברסיטה העברית (פילוסופיה ומוסיקולוגיה). שימש כמנכ"ל 'הוצאת המוסיקה הישראלית' ו'הסדנה הירושלמית לעיצוב', והמציא את משחק-החשיבה 'טריקסי' שנמכר ברחבי העולם. 

פיתח את גישת 'האימון הרגשי' ומנהל את 'המכון לאימון רגשי' בבולגריה. כאחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט פיתח את הקליניקה הווירטואלית הראשונה. 

הלום-קרב ממלחמת יום-הכיפורים. 

ד"ר לפסיכותרפיה, מוסיקאי, סופר ומאייר. חיבר כארבעים ספרים לילדים, למבוגרים ווספרות מקצועית בתחום הטיפול הנפשי: 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש''פסיכותרפיה ממבט אחר', 'פרויד נגד דורה' ו'תיאורי-המקרים של פרויד'. הספר 'אימון רגשי' יצא לאור בשנת 2011, ואת חלקו הראשון ניתן לקרוא באתר.


אפרת גרין 

בת קיבוץ רמת-יוחנן, 1969, מתגוררת בכפר דבורישטה בבולגריה עם דרור וארבעת ילדיהם, הגדלים בחינוך ביתי בחיק הטבע. 

למדה מנהל עסקים ושיווק, ועסקה בהם מגיל צעיר בישראל ובעולם. טיילה ולמדה שפות ותרבויות. 

תערוכת העבודות שלה, 'משחק בחומר', התקיימה בגלריה העירונית של העיר קיוסטנדיל בשנת 2010. 

 
מאמנת אישית ועסקית. בסטודיו שלה לקדרות היא יוצרת כלים שימושיים ומשחקים, מלמדת, מדריכה ומאמנת למצוא את המקום הבטוח דרך החומר.

Bookmark and Share


 

פיוט, דף שיר שבועי לשירה בעריכת דרור גרין. מדי שבוע נשלח למנויים שיר חדש מאת טובי המשוררים העבריים: יונה וולך, יהודה עמיחי, זלדה, לאה גולדברג, דוד אבידן, אגי משעול, אברהם חלפי, חיה שנהב, שיקספיר, ביאליק, אמילי דיקינסון, אדגר אלן פו, מחמוד דרוויש, ג'ון לנון, רחל ועוד.