English עברית
כניסה

334. ויליאם שייקספיר: סונטה 91

בחר גיליון קודם

חפש

הצטרפו לרשימת המנויים

 
מדי שבוע, במשך שבע-עשרה השנים האחרונות, אני שולח הרהור על שיר, על השירה ועל החיים לשלושת-אלפים ושמונה-מאות מנויים. כאן תוכלו לקרוא את ההרהור השבועי, וגם את ההרהורים והשירים הקודמים (ברשימה מימין), ולשוחח על השירה ועל החיים. מי שרוצה לקבל את השיר השבועי בדואר האלקטרוני יכול להצטרף כאן לרשימת המנויים (או לשלוח לי את כתובת האימייל שלו: drorgreen@gmail.com).
אנא אל תשלחו לי שירים לפרסום, משום שהבחירה שלי אישית וסובייקטיבית. בדרך-כלל אני שולח שירים שנוגעים בי באופן מיוחד, ללא קשר לאיכותם ה'ספרותית'. 

 
בעריכת דרור גרין
 
נובמבר 334

את `פיוט` - דפשיר שבועי לשירה עברית, ערכתי והוצאתי לאור במשך שבע שנים רצופות, בשנים תשמ"ב-תשמ"ח, ובין חברי המערכת היו אריאל הירשפלד, עודד שור, אורה לב-רון, אילנה צוקרמן, יונה וולך וס. יזהר. מאות המנויים קיבלו מדי שנה אוגדן מיוחד, ומדי שבוע שלחתי אליהם בדואר שיר חדש שטרם פורסם, מאת טובי המשוררים העבריים. 

`פיוט 2013` מחדש את המסורת של דף-השיר. משנת 2007 אני שולח למנויים שיר והרהור על השירה ועל החיים. את כל השירים וההרהורים תוכלו לקרוא באתר 'פסייקום' וגם תוכלו להגיב בפורום של קוראי`פיוט`. 


Bookmark and Share


מדי שבוע אני בוחר בשיר להרהר בו, ולעתים אני מגלה משוררים נידחים ושמח להשיב אותם, לרגע, לחיים. ולפעמים אני אוהב לשוב אל גדולי המשוררים, ואל הצורות המוכרות, כמו צורת הסונֵטָה של שייקספיר, שהופכות את השיר, לרגע, למקום בטוח ואהוב. 

השירה, כמו שאר האמנויות, יוצרת עבורנו, לרגע, תחושה של מקום בטוח. לצורות הקלאסיות, כמו צורת הסונֶטָה, יש השפעה מרגיעה ונעימה, אולי משום שהן משלבות בין המוכר לחדש, וכך הן מעניקות לנו תחושה של מקום בטוח. ארבע עשרה השורות של הסונֶטָה, שהן למעשה שלושה בתים בני ארבע שורות, ועוד שתי שורות מסיימות, ובכל אחד מן הבתים חריזה פנימית, יוצרות את התחושה הבטוחה באמצעות המוסיקליות שלהן, עוד לפני שפיענחנו את תוכן השיר. 

הסונטה הזו של שיקספיר (1564-1616) מעמתת שני סוגים של מקום בטוח. הבית הראשון מערער את תחושת המקום הבטוח שמעניקה לנו המוסיקה של הסונטה, כשהוא מציג בפנינו את תחושת המקום הבטוח הכוזב, של מי ש"יִתְהַלֵּל בְּטִיב מַעֲלָלָיו", כלומר במה שקיבלנו מלידה, ללא מאמץ, ושל מי ש"גֵּא בְּהוֹן, בְּסֵפֶר יֻחֲסִין, בְּאוֹן גּוּפוֹ, בַּבֶּגֶד שֶׁעָלָיו, אוֹ שֶׁמָּא בִּכְלָבִים, נִצִּים, סוּסִים". חלפו ארבע מאות שנים מאז מת שיקספיר, ותיאור המקום הבטוח הכוזב שלו טרי ורענן כאילו נכתב זה עתה, על התרבות החומרנית, הצרכנית, התחרותית, המשעבדת אותנו וגוזלת את כל משאבינו. 

בבית השני מסתייג שיקספיר מרדיפת הרכוש והכבוד. אמנם "כָל אֶחָד מֵפִיק מִין הֲנָאָה מִיִּתְרוֹנוֹ עַל פְּנֵי הָאֲחֵרִים", הוא כותב, אבל הוא, "לוֹ הַהִתְהַדְּרוּת אֵינָהּ נָאָה", משום ש"עִנְיָן אֶחָד יוֹקִיר, בְּלִי מִתְחָרִים". 

ומהו "הָעִנְיָן הָאֶחָד"? על כך הוא כותב בבית השלישי. המקום הבטוח האותנטי, האולטימטיבי, הוא האהבה: "אַהֲבָתְךָ תִּיקַר מִכָּל יִחוּס". שיקספיר ממשיך להעמיד את האהבה מול מאפייני המקום הבטוח הכוזב שתיאר בבית הראשון: "תִּיטַב מֵהוֹן וּמִבִּגְדֵי תִּפְאֶרֶת, אַעֲדִיפָהּ עַל פְּנֵי כָּל נֵץ וָסוּס, שֶׁלִּי אַתָּה, וְאֵין גְּדֻלָּה אֲחֶרֶת.

וכמו כל מקום בטוח, גם האהבה היא מקום בטוח זמני, ולכן יש לשוב ולחדש אותה בכל רגע מחדש. מול האהבה, המעניקה לנו מקום בטוח רגעי, תמיד ניצבת החרדה הקיומית, המזכירה לנו שהביטחון זמני: "כָּל חֲשָׁשִׁי הוּא פֶּן תִּטֹּל כָּל זֹאת, וְדַל תִּבְחַר מִמֶּנִּי לַעֲשׂוֹת". אני מפרש את המסר הזה של החרדה כמה שמדרבן אותנו לשוב ולחדש את האהבה, כדי שלא תהפוך גם היא למקום בטוח כוזב, כמו הרכוש והכבוד. 

התרגום של זיוה שמיר שומר על המוסיקליות של שיקספיר, על המשקל המחומש ועל החריזה המקורית, גם אם לעתים התרגום המילולי אינו מדויק. גם אני מעדיף את הדיוק המוסיקלי הזה, כשתרגום התוכן מותאם מחדש לשפה העברית. את תרגומה המלא של זיוה שמיר ניתן לקרוא באינטרנט, ואני מקווה שיצא לאור גם בספר מודפס. 

Some glory in their birth, some in their skill,
Some in their wealth, some in their body's force,
Some in their garments though new-fangled ill;
Some in their hawks and hounds, some in their horse;
And every humour hath his adjunct pleasure,
Wherein it finds a joy above the rest:
But these particulars are not my measure,
All these I better in one general best.
Thy love is better than high birth to me,
Richer than wealth, prouder than garments' cost,
Of more delight than hawks and horses be;
And having thee, of all men's pride I boast:
      Wretched in this alone, that thou mayst take
      All this away, and me most wretched make.

יש בעברית תרגומים רבים לסונטות של שיקספיר, ויפים הם גם התרגומים של אפרים ברוידא ושל שמעון זנדבנק. שניהם שמרו על דיוק לשוני, אך ויתרו על המשקל המחומש, שהוא אחד המאפיינים החשובים בסונטות של שייקספיר. 

זהו תרגומו של אפרים ברוידא (הוצאת 'שוקן', 1993).

יֵשׁ מִתְפָּאֵר בְּיַּחַשׂ, בְּכִשְׁרוֹן, 
יֵשׁ בִּרְכוּשׁוֹ, בְּכֹחַ אֵבָרָיו, 
יֵשׁ בִּלְבוּשׁוֹ (אַף קוֹץ אָפְנָה אַחֲרוֹן), 
יֵשׁ בְּסוּסָיו, נִצָּיו וְזַרְזִירָיו; 
כָּל מֶזֶג וַהֲנָאָתוֹ צְמוּדָה לוֹ, 
אֲשֶׁר אוֹתָהּ לְרֹאשׁ שְׂמָחוֹת יַחְשֹׁב; 
אַךְ אֵין חֶלְקִי בָּעִסּוּקִים הַלָּלוּ, 
כִּי טוֹב לִי מִכֻּלָּם מִכְלוֹל הַטּוֹב. 
אַהֲבָתְךָ טוֹבָה לִי מִיִּחוּס, 
יְקָרָה מֵעֹשֶר, מִבִּגְדֵי כָּבוֹד, 
יוֹתֵר חֶדְוָה לִי מִזַּרְזִיר וָסוּס, 
אִם לִי אַתָּה, לִי כָּל הַחֲמוּדוֹת. 
     רַק זֶה עָנְיִי, פֶּן אֶת כָּל זֹאת תִּקַּח 
     וְתַנִּיחֵנִי כֹּה עָנִי וָדָךְ.

וזה תרגומו של שמעון זנדבנק (הוצאת 'הקיבוץ המאוחד', 1992): 

יֵשׁ מִשְׁתַּבְּחִים בְּשֵּׂכֶל וּבִינָה, 
בְּרוּם הַיַּחַס, הוֹן, שְׁרִירִי בַּרְזֶל, 
בְּמַחֲלָצוֹת (זְוָעוֹת שֶׁל הָאָפְנָה), 
עֲדַת כְּלָבִים וּבַז וְסוּס צוֹהֵל; 
כָּל מֶזֶג וְהָעֹנֶג הַנִּלְוֶה לוֹ 
שֶׁמְּשַׂמְּחוֹ מֵעֵבֶר וּמֵעָל; 
אַךְ כָּל אֶחָד בִּפְרָט אֵינוֹ יָפֶה לִי, 
כִּי יֵשׁ לִי טוֹב מֵהֶם וְטוֹב בִּכְלָל: 
טוֹבָה אַהֲבָתְךָ לִי מִיִּחוּס, 
גְּדוֹלָה מֵהוֹן, זוֹהֶרֶת מִבְּגָדִים, 
מָשׂוֹשׂ לַלֵּב יוֹתֵר מִבַּז אוֹ סוּס, 
אִם לִי אַתָּה - אֲנִי כִּגְבִיר אַדִּיר, 
     וְרַק אֻמְלָל מִפַּחַד פֶּן תִּטֹּל 
     כָּל זֹאת, וְאִוָּתֵר אֻמְלָל מִכָּל.

המקום הבטוח הכוזב משתלט תמיד על חיינו, משום שהוא מוכר, מפתה, ממכר ונוח לכאורה. אנחנו מתמכרים לצרכנות ולרכושנות, לתרבות התחרותית, לתארים ומשרות וגם ליחסים שנמשכים זמן רב מדי. להתמכרות הזאת, שאינה מותאמת לשינויים הבלתי-פוסקים במציאות, יש מחיר, והוא מתבטא במשברים שתמיד נשוב וניתקל בהם, ואשר לעתים נתקשה להתמודד איתם. 

קשה להיגמל מהרגלים ומהתמכרויות, המשותפים לכולנו, אבל אם נעשה זאת נגלה עד כמה קל ופשוט להשתנות בכל יום מחדש, ולהתאים את עצמנו למציאות המשתנה. כשנוותר על המקומות הבטוחים הכוזבים נוכל לגלות את פלאי האהבה, שאינה נצחית וקבועה, אבל אם נטפח אותה מדי יום מחדש ניצור לעצמנו את המקום הבטוח האולטימטיבי. נדמה לי שזה מה שביטא שייקספיר בסונטה הזו. 

גם אנחנו מתמכרים, לעתים, לאהבה ולהרגלים, אבל ממהרים להתאים את עצמנו לשינויים שחלים בנו, כמו השינויים בטבע המקיף אותנו, ואנחנו זורמים איתו ליד הנהר. 

והאהבה שלנו הולכת וגדלה, עם השותפים הטבעיים שלנו, שצומחים איתנו לאורך הנהר, 

ועם האהבה שלהם. 

האהבה פורחת כשאנחנו צופים יחד בסרט, השכם בבוקר, 

וכשאנחנו מכינים לארוחת-הבוקר קרואסונים, 

או עוגת שושנים בשוקולד,  

או עוגת גבינה, הממהרת להיעלם. 

כל אחד מאתנו יוצר לעצמו, בדרכו, את המקום הבטוח שלו. וכך מגיעה מן הסטודיו של אפרת סלסלה של כלים שיצאו מן התנור, 

חדשים, 

וגם דומים. 

גם מאיה עובדת בחומר, והיא הכינה לעצמה חנוכיה, 

שיש בה מקום להרבה יותר משמונה נרות ושמש.  

אני התחלתי לעבוד ליד האובניים, בסטודיו של אפרת, רק השנה, ואלו הכלים הראשונים שיצאו מן התנור. 

אני שב לצייר, במעט הזמן שיש לי, על גבי צילומים שאני מדפיס על בדים ענקיים, 

ומכין תערוכה של נופי הכפר הבולגרי, ותושביו, כמו האשה שעובדת אצלנו בחנות המכולת, ומתאפרת מדי יום מחדש, 

או בבה מגה בת השמונים ושש, שמגדלת בחצר את כל מזונותיה. 

אנדה יוצרת לעצמה את המקום הבטוח בחדרה הקטן, המעוצב בדרכה המיוחדת, 

מוריה שקוע במקום הבטוח שלו, בספרים,   

וכשיונתן רוצה פרטיות ומקום בטוח משלו, הוא מטפס על עץ,   

וכותב במחברת הסודית שלו. 

וכך, מדי יום אנו מחדשים את האהבה ואת המקום הבטוח שלנו, בבית, וליד הנחל, 

בטבע השופע אור וצל, חום וקור, ותנועה בלתי-פוסקת של אהבה. 

שבת שלום,

דרור 

בזכות האימון הרגשי אנחנו יוצרים מדי יום את המקום הבטוח שלנו, מתקנים את הטעויות של אתמול, מרפים מן המקומות הבטוחים הכוזבים ושבים ובונים מקום של אהבה. הדרך הזו פשוטה וקלה, ותוכלו לקרוא על כך בספר 'אימון רגשי', שאינו נמכר בחנויות הספרים, וניתן להזמין אותו רק באתר: 

http://www.emotional-training.com/Bookshopemotionh_he.html

 

 

אימון רגשי

סדנה מרוכזת בכפר בולגרי

בהנחיית ד"ר דרור גרין ואפרת גרין

בגן-עדן קטן ונעים, הרחק מרעשי היום-יום, בחיק הטבע, אתם מוזמנים להתנסות מיוחדת במינה ברכישת כלים מעשיים ופשוטים לניהול רגשות. הסדנה מותאמת במיוחד אליכם (ליחיד, לזוג או לקבוצה), כדי לשפר את הזוגיות וההורות, כדי לאפשר לכם להתמודד עם שינויים ומשברים, כדי לחיות חיים יצירתיים ולממש את יכולת האושר והאהבה שלכם. 

אלו אינן סיסמאות, משום שהאימון הרגשי אינו מספק פתרונות קסם או הארה רוחנית. זוהי דרך-חיים פשוטה ויעילה, המאפשרת לכל אחד לשפר את חייו באמצעות בחירה בנחישות ובהתמדה. כשם שכל אחד יכול ללמוד לנגן בכלי מוסיקלי, אם רק יתאמן מדי יום, גם אתם יכולים לשפר את המיומנויות הרגשיות שלכם באמצעות תרגול יומיומי. 

מרגע היוולדנו אנחנו לומדים ומתפתחים. אנחנו לומדים ללכת, לדבר, ולאט לאט אנחנו רוכשים מיומנויות שונות המאפשרות לנו להיות עצמאיים. אבל איש מעולם לא לימד אותנו לעשות שימוש במיומנויות הרגשיות שלנו, שהן התוכנה המפעילה את מוחנו ומאפשרת לנו להתאים את עצמנו למציאות. 

האימון הרגשי הוא מתודה מהפכנית, המאפשרת לנו לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלנו, ולשפר אותן באופן קבוע באמצעות תרגול יומיומי. בסדנה נסייע לכם לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלכם, ולהתאים לעצמכם את התרגול המתאים לצרכים שלכם במשפחה, בזוגיות, בעבודה וביצירה. 

הסדנה מיועדת לכל מי שרוצה לשפר את חייו, ליהנות מיופיו של העולם, ולממש את היכולות הטמונות בו. 

"דרור הוא אחד מאנשי המקצוע הייחודיים שפגשתי. אין אף אחד שדומה לו בנוף המקצועי שלנו. הוא חושב בצורה מיוחדת ופוריה. אני משוכנע שהסדנה שהוא מציע תהיה חוויה מגרה ומעשירה, שתתן למשתתפים נקודת מבט חדשה" (פרופ` חיים עומר, אוניברסיטת תל-אביב, מחבר הספרים `שיקום הסמכות ההורית`, `השטן שבינינו`. `פחדים של ילדים` ועוד).  

הסדנה

סדנת האימון הרגשי מתקיימת בכפר הבולגרי הקטן דבורישטה, בין עצי הפרי לגן-הירק, בחיק הטבע. משתתפי הסדנה האישית או הזוגית מתארחים בדירת האירוח, בין עצי הדובדבן. 

הסדנה כוללת שבעה מפגשים בשבעה ימים רצופים. כל מפגש מוקדש לאחת משבע המיומנויות הרגשיות, והוא נמשך משעות הבוקר המאוחרות ועד הערב. 

המפגשים כוללים התנסות מעשית, המבוססת על ניסיונם האישי של המשתתפים. מחוץ לרקע תיאורטי קצר מוקדשים המפגשים לסימולציות ולמשחקי-תפקידים, המאפשרים למשתתפים לזהות את המיומנויות הרגשיות המניעות אותם בחייהם ולהתנסות בהן. 

את עבודת האימון הרגשי אנחנו משלבים גם בהתנסות יצירתית המתאימה לצרכים ולרצונות של המשתתפים, בצילום ובציור, במוסיקה וגם בעבודה ליד האבניים בסטודיו של אפרת. 

הסדנה כוללת גם טיולים קצרים בנוף הכפרי היפה, והיכרות עם חיי הכפר הבולגרי ותושביו. 

הסדנה מבוססת על הספר המקיף, 'אימון רגשי', שהוא מדריך מעשי לניהול רגשות. את הספר ניתן לרכוש רק באתר האינטרנט, ושם אפשר גם לקרוא את חלקו הראשון

אתם מוזמנים לקרוא את מכתבי משתתפי הסדנאות הקודמות. 


סדנה אישית 

הסדנה האישית מתאימה לכל מי שרוצה לשפר את חייו, לבחור בשינוי או להתמודד עם משבר (שינוי כפוי, מחלה, טראומה או משבר בזוגיות). 

הסדנה האישית מותאמת לך ולצרכיך, ולמטרה שהגדרת בבואך אלינו. אנחנו נסייע לך לזהות ולהתאים את המיומנויות הרגשיות למטרות המוגדרות שלך. הסדנה תעניק לך כלים שיאפשרו לך להמשיך ולתרגל את המיומנויות הרגשיות בחיי היומיום, ללא כל מאמץ. 

התשלום: 2,400 יורו (כולל הסעה משדה-התעופה, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

לפרטים ולתיאום סדנה בזמן המתאים לך: drorgreen@gmail.com

אפשר גם להתקשר לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404

ניתן להתאים סדנה אישית מיוחדת למנהלים, המבוססת על עבודת הכנה מוקדמת והיכרות עם הרקע הארגוני. 


סדנה זוגית 

זוגיות היא אחד הצרכים האנושיים הבסיסיים, ורוב בני-האדם מבלים את חייהם עם בני-זוג. הזוגיות יוצרת בנו תחושת ביטחון, משפרת ומאריכה את חיינו. 

כדי ליצור זוגיות יציבה וטובה עלינו לעשות שימוש יעיל במיומנויות הרגשיות שלנו. אך איש לא הכשיר אותנו לחיי זוגיות, ומעולם לא למדנו לעשות שימוש מתאים במיומנויות הרגשיות הנחוצות לשם כך.

האימון הרגשי הוא גישה פשוטה ויעילה לשיפור המיומנויות הרגשיות, שתאפשר לכם ליצור זוגיות טובה ולשמור עליה לאורך זמן. בסדנה תתנסו בשבע המיומנויות הרגשיות הרלוונטיות לזוגיות המיוחדת שלכם. זהו צעד ראשון לדרך אותה תוכלו לסלול עבור עצמכם, מדי יום מחדש. 

הסדנה מותאמת לצרכים של כל זוג, הקשורים בזוגיות ובהורות וגם בתחומי העניין המיוחדים שלכם. בסדנה נשתף אתכם בחיינו בכפר הבולגרי הקטן ובזוגיות שלנו, בעבודה בחומר ליד האבניים, ביצירה וביישום האימון הרגשי בשגרת היומיום. 

התשלום: 2,400 יורו לזוג (כולל הסעה משדה-התעופה, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

לפרטים ולתיאום סדנה בזמן המתאים לכם כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו אלינו לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404


סדנה קבוצתית 

ניתן לתאם את סדנת האימון הרגשי לקבוצה שתתארגן במיוחד לשם כך, בנושא המשותף לכל המשתתפים (הורות, זוגיות, אהבה, פרישה לגימלאות, טראומה או מחלה, שירה, מוסיקה, קדרות, תיאטרון וכו'). 

סדנה קבוצתית מיועדת לקבוצה של 6-12 משתתפים. 

הסדנה מתאימה גם לקבוצות של אנשי מקצוע (מטפלים, מורים, מנהלים, שחקנים, נגנים, עורכי-דין, שופטים וכו'), במטרה לשפר את היכולת המקצועית ואת הקשרים בין חברי הקבוצה. 

משתתפי הסדנה הקבוצתית יתארחו בבית-מלון בעיר קיוסטנדיל הסמוכה לכפר, ומדי יום ניקח אתכם אל הכפר. 

הסדנה הקבוצתית יוצרת דינמיקה מיוחדת בין המשתתפים, ותמיד נוצרים בה קשרים מיוחדים וחמים בין חברי הקבוצה. סדנה כזו משפרת את הכישורים החברתיים של המשתתפים, ויעילה מאוד לשיפור התקשורת הפנים-ארגונית של עובדים במקום עבודה משותף. 

התשלום: 1,300 יורו למשתתף (כולל הסעה משדה-התעופה, לינה במלון בעיר קיוסטנדיל, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

מי שייזום סדנה קבוצתית ויגייס את המשתתפים ישתתף בסדנה ללא תשלום. 

לפרטים ולתיאום זמן לסדנה קבוצתית כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו אלינו לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404 


המיקום והמחיר
 
הסדנה מתקיימת בכפר בולגרי קטן ויפה, דבורישטה, לא רחוק מן העיר קיוסטנדיל, 80 קילומטרים מסופיה, בירת בולגריה. זוגות ויחידים מתארחים בדירת-האירוח שלנו בכפר. 

אזור קיוסטנדיל הוא מרכז עצי הפרי של בולגריה (במיוחד דובדבנים), והוא עשיר בנחלים ונהרות, הרים, ומעיינות בריאות חמים שהרומאים גילו לפני אלפיים שנה. 

דירת האירוח פונה אל מטע דובדבנים, והיא כוללת חדר-שינה, חדר-אורחים, מקלחת ושירותים וגם מטבחון ובו מקרר, מיקרוגל, קומקום חשמלי וכלי בישול ואכילה. 

משתתפי הסדנאות מוזמנים להצטרף לארוחות המשפחתיות שלנו. 

 

 

 

 

התשלום: 2,400 יורו (לזוג או ליחיד). התשלום כולל את הסדנה ואת שבעת ימי האירוח, ואינו כולל טיסה והסעות.  

 
 
 
לתיאום סדנה כתבו אלינו: 
 

או התקשרו לטלפון ישראלי:

 073-2248404

 


 ד"ר דרור גרין

נולד בירושלים, 1954, מתגורר בכפר דבורישטה שבבולגריה עם אפרת וארבעת ילדיהם. ניהל את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב ולימד פסיכיאטרים, פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים בבית-הספר לפסיכותרפיה של הטכניון בביה"ח רמב"ם, בבית-הספר לפסיכותרפיה בבית-החולים בצפת בשיתוף עם מכללת צפת, ובלימודי ההמשך ברפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם שירותי בריאות כללית. 

סיים דוקטורט ותואר שני בסיטי יוניברסיטי (ריג'נטס קולג', לונדון), בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים (קומפוזיציה) והאוניברסיטה העברית (פילוסופיה ומוסיקולוגיה). שימש כמנכ"ל 'הוצאת המוסיקה הישראלית' ו'הסדנה הירושלמית לעיצוב', והמציא את משחק-החשיבה 'טריקסי' שנמכר ברחבי העולם. 

פיתח את גישת 'האימון הרגשי' ומנהל את 'המכון לאימון רגשי' בבולגריה. כאחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט פיתח את הקליניקה הווירטואלית הראשונה. 

הלום-קרב ממלחמת יום-הכיפורים. 

ד"ר לפסיכותרפיה, מוסיקאי, סופר ומאייר. חיבר כארבעים ספרים לילדים, למבוגרים ווספרות מקצועית בתחום הטיפול הנפשי: 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש''פסיכותרפיה ממבט אחר', 'פרויד נגד דורה' ו'תיאורי-המקרים של פרויד'. הספר 'אימון רגשי' יצא לאור בשנת 2011, ואת חלקו הראשון ניתן לקרוא באתר.


אפרת גרין 

בת קיבוץ רמת-יוחנן, 1969, מתגוררת בכפר דבורישטה בבולגריה עם דרור וארבעת ילדיהם, הגדלים בחינוך ביתי בחיק הטבע. 

למדה מנהל עסקים ושיווק, ועסקה בהם מגיל צעיר בישראל ובעולם. טיילה ולמדה שפות ותרבויות. 

תערוכת העבודות שלה, 'משחק בחומר', התקיימה בגלריה העירונית של העיר קיוסטנדיל בשנת 2010. 

 
מאמנת אישית ועסקית. בסטודיו שלה לקדרות היא יוצרת כלים שימושיים ומשחקים, מלמדת, מדריכה ומאמנת למצוא את המקום הבטוח דרך החומר.

Bookmark and Share


 

פיוט, דף שיר שבועי לשירה בעריכת דרור גרין. מדי שבוע נשלח למנויים שיר חדש מאת טובי המשוררים העבריים: יונה וולך, יהודה עמיחי, זלדה, לאה גולדברג, דוד אבידן, אגי משעול, אברהם חלפי, חיה שנהב, שיקספיר, ביאליק, אמילי דיקינסון, אדגר אלן פו, מחמוד דרוויש, ג'ון לנון, רחל ועוד.