English עברית
כניסה

352. ולפובסקי: מנגינות-ים

בחר גיליון קודם

חפש

הצטרפו לרשימת המנויים

 
מדי שבוע, במשך שבע-עשרה השנים האחרונות, אני שולח הרהור על שיר, על השירה ועל החיים לשלושת-אלפים ושמונה-מאות מנויים. כאן תוכלו לקרוא את ההרהור השבועי, וגם את ההרהורים והשירים הקודמים (ברשימה מימין), ולשוחח על השירה ועל החיים. מי שרוצה לקבל את השיר השבועי בדואר האלקטרוני יכול להצטרף כאן לרשימת המנויים (או לשלוח לי את כתובת האימייל שלו: drorgreen@gmail.com).
אנא אל תשלחו לי שירים לפרסום, משום שהבחירה שלי אישית וסובייקטיבית. בדרך-כלל אני שולח שירים שנוגעים בי באופן מיוחד, ללא קשר לאיכותם ה'ספרותית'. 

 
בעריכת דרור גרין
 
מרץ 352

את `פיוט` - דפשיר שבועי לשירה עברית, ערכתי והוצאתי לאור במשך שבע שנים רצופות, בשנים תשמ"ב-תשמ"ח, ובין חברי המערכת היו אריאל הירשפלד, עודד שור, אורה לב-רון, אילנה צוקרמן, יונה וולך וס. יזהר. מאות המנויים קיבלו מדי שנה אוגדן מיוחד, ומדי שבוע שלחתי אליהם בדואר שיר חדש שטרם פורסם, מאת טובי המשוררים העבריים. 

`פיוט 2014` מחדש את המסורת של דף-השיר. משנת 2007 אני שולח למנויים שיר והרהור על השירה ועל החיים. את כל השירים וההרהורים תוכלו לקרוא באתר 'פסייקום' וגם תוכלו להגיב בפורום של קוראי`פיוט`. 


Bookmark and Share


כשאני שב ומוצא על מדף ספרי השירה שלי את ספרו של מנחם זלמן וולפובסקי (1893-1975), שנכרך בכריכת יד לפני שמונים ושבע שנים (1927) ודפיו אינם חתוכים, אני חש בטקסטורה של הדף הישן ומריח את הריח הטוב שכמעט שכחתי, לאחר שנים של קריאת ספרים במכשיר הקינדל הקטן והנוח שלי. 

וולקובסקי, שעלה לישראל בגיל עשרים-ושמונה, כתב שישה-עשר ספרי פרוזה, ספרי שירה וספרי ילדים, והיה מחשובי המתרגמים לעברית של הספרות הקלאסית הרוסית (פושקין, טולסטוי, טורגנייב, צ'כוב ודוסטוייבסקי ועוד רבים אחרים). 

לפני ארבע שנים מצאה גוגל שקיימים בעולם מאה-ושלושים מיליון ספרים שונים. האם אתם יכולים להיזכר בשמם של מאה סופרים חשובים, ובספרים שכתבו? הזיכרון האנושי קצר עד מאוד, וכל היצירות הגדולות נשכחות במהרה, מחוץ למקרים מעטים שבמקרה נשמרו לזמן מה. 

ובכל זאת אני שמח לשוב ולהוציא מן השכחה לרגע קט, שמיד יישכח, עוד שיר של ולפובסקי, שיכול היה להיכתב גם היום. זה אינו שיר טבע ("נָשְׁקוּ גַּלִּים אֶת שְׂפַת הַחֻפִּים"), וגם לא שיר ערגה רומנטי ("לֵב נַעֲרָה נִמְסָר, לֵב עוֹרֵג חָם"), אלא שיר מחאה נגד הפאתוס שבשירה. 

השיר של לפובסקי מבוסס על שלד של שיר מלא פאתוס, במשקל קצוב ובחריזה (א-ב-א-ב), שיר שכמו שירים רבים אחרים ממשיל את הרגש האנושי לאיתני הטבע: 

קוֹל חֲלִילִים, מַשַּׁק תֻּפִּים, 
רָקַד, צָהַל, גָּעַשׁ עָם, 
נָשְׁקוּ גַּלִּים אֶת שְׂפַת הַחֻפִּים 
וְשָׁר הַיָּם. 
 
לַחַשׁ אַהֲבָה, נִיד לֵב דּוֹפֵק, 
לֵב נַעֲרָה נִמְסָר, לֵב עוֹרֵג חָם - 
כִּשְׂפַת יְלָדִים מִקְּצֵה הָאֹפֶק 
בָּא פִּטְפּוּט יָם. 
נַעֲרָה הוֹזָה בְּעֵינֶיהָ כְּחֻלּוֹת 
שִׁכָּרוֹן נָסְכָה לְלֵב וָדָם - 
לִמְרוֹמֵי תְּכֵלֶת מִנִּי מְצוּלוֹת 
אַךְ שָׂחַק יָם.

כמה בנאלי ושגור השיר הזה, המעמיד את היצירה האנושית, "קוֹל חֲלִילִים, מַשַּׁק תֻּפִּים", מול נגינת הטבע: "נָשְׁקוּ גַּלִּים אֶת שְׂפַת הַחֻפִּים". וכך כאשר "רָקַד, צָהַל, גָּעַשׁ עָם", מולו "שָׁר הַיָּם". 

אבל ולפובסקי, באמצעות המלים "לֹא" ו"רַק", הופך את המשמעות המובנת מאליה של השיר. "לֹא קוֹל חֲלִילִים", הוא מטיף נגד השמאלץ, ו"לֹא מַשַּׁק תֻּפִּים", אלא "רַק נָשְׁקוּ גַּלִּים אֶת שְׂפַת הַחֻפִּים וְשָׁר הַיָּם". זו מחאה נגד עודף הקלישאות שמפריעות לנו להתבונן בטבע הסובב אותנו ולהקשיב לצליליו. 

מה צפוי יותר מ"לַחַשׁ אַהֲבָה, נִיד לֵב דּוֹפֵק, לֵב נַעֲרָה נִמְסָר, לֵב עוֹרֵג חָם"? וולפובסקי דוחה את הרומנטיקה המוגזמת: "לֹא לַחַשׁ אַהֲבָה, לֹא נִיד לֵב דּוֹפֵק". הוא מבקש שנוותר על ההגזמה וסערת-הנפש, ונקשיב ל"פִּטְפּוּט הַיָּם" הנשמע "כִּשְׂפַת יְלָדִים", ולא יותר. 

אין לנו צורך, אומר המשורר, ב"נַעֲרָה הוֹזָה בְּעֵינֶיהָ כְּחֻלּוֹת", כדי לעורר בנו רגשות סוערים שירטיטו "לֵב וָדָם". את התפעמות הרגש נוכל למצוא בכל רגע אם רק נדע להתבונן ביופי הסובב אותנו, להרים מבט "לִמְרוֹמֵי תְּכֵלֶת", שרק אליהן "שָׂחַק יָם". 

ואולי גם ולפובסקי ידע שהוא ושיריו יישכחו במהרה, ולכן ביקש מאתנו לא ללכת שבי אחרי מליצות השיר, ובמקומן ללמוד להתבונן במציאות הסובבת אותנו, וליהנות מיופיו של הטבע ומן השפע שהוא משפיע עלינו. ואולי מעצמו ביקש ולפובסקי לוותר על השאיפה לתהילה, ועל האשליה שגדולתו תיזכר לתמיד, ולהסתפק בהנאת היצירה ובהכרת הטבע, שתמיד יאריך ימים מן המשורר. 

גם אני מאוד אוהב לכתוב, ובעצמי שכחתי חלק מן הספרים הרבים שכתבתי. המעבר אל חיי הכפר השכיח ממני את הצורך בפרסום ובתהילה, ובכל יום אני מגלה מחדש את פלאי הטבע וקסמיו. 

השבוע חגגנו את חגה של בבה מרתה (סבתא מרס), כפי שאנחנו חוגגים בכל תחילת חודש מרס. בשבועיים האחרונים התמלאה כיכר העיר בדוכני מרטיניצות.

המרטיניצה עשויה חוטים לבנים ואדומים השזורים זה בזה. 

יש מרטיניצות בעיצובים שונים, לעתים רק חוט המחובר באמצעות חרוז צבעוני, ולעתים בובות צמר בצבעי אדום ולבן. 

גם אנחנו סובבים בין הדוכנים, וכל אחד מאתנו בוחר את המרטיניצות האהובות עליו. 

ביום הזה כולנו מעניקים זה לזה את חוטי המרטיניצה, ועונדים אותם על ידינו. כאשר אנחנו רואים את החסידה הראשונה או את הניצן הראשון הפורח על עצי הפרי הרבים שצומחים סביבנו, אנחנו מסירים את המרטיניצה וקושרים אותה אל הענף הקרוב. ואנחנו מברכים זה את זה ב'בבה מרתה שמח'. 

אבל השנה הטבע השתעשע אתנו, המעיט בשלג והקדים את האביב. כבר עכשיו החלו להנץ פרחי השזיף, 

וגם האפרסק מתגאה בניצניו. 

החצר כולה מתכוננת לפריחה הקרובה. 

החסות כבר עולות על שולחננו, ועוד מעט תתמלא הגינה בירקות. בינתיים אנחנו נהנים לאכול את השעועית והעגבניות המיובשות מן העונה הקודמת (בצלחת מעשה ידי אפרת). 

ובינתיים, כשהחגים מאפשרים זאת, עורכים הילדים מסיבת פיז'מות עם חברים, 

משחקים עד השעות הקטנות של הלילה ומאחרים להתעורר בבוקר. 

וכשמתעוררים, אפשר לעבוד בסטודיו של אפרת, ויונתן יוצר לעצמו כינור וחליל מחומר, 

ואחר-כך מנסה לנגן בצ'לו שלי, כאילו היה קונטרבאס. 

גם אנדה מנסה, 

ומאיה לא מוותרת. 

וזה הזמן להקשיב לטבע המתפרץ, לשכוח לרגע את הדימויים האנושיים, את סערות הרגש, הזיכרונות והתקוות, ופשוט ליהנות מן הרגע הזה של הגשם הטוב, 

מן הצהוב הרטוב, 

והלבן שטרם נפתח,  

וטיפת הגשם שנלכדה בקצה ענף, עוטפת באהבה את הניצן הממתין לזמן הנכון. 

שבת שלום,

דרור 

Bookmark and Share

 

 

סדנת יצירה ואימון רגשי

14-21 במאי 2014

בהנחיית ד"ר דרור גרין ואפרת גרין

היצירה היא היכולת האנושית הבסיסית ביותר, המאפשרת לנו ללמוד, להתפתח, להסתגל למציאות ולבנות לעצמנו מקום בטוח בעולם. זו הסיבה שכל ילד, לעתים עוד לפני שלמד לדבר, מתחיל לבנות, ולצייר, ולשיר. הפחד ליצור עלול לשתק אותנו בתחומים רבים בחיינו, ולמנוע אותנו מלממש את היכולות שלנו. 

יכולת הלימוד הטבעית שלנו מבוססת על משחק ויצירה, ובילדותנו כולנו שיחקנו במשחקי-תפקידים, ציירנו, פיסלנו, שרנו ורקדנו וסיפרנו סיפורים. אבל די מהר נאלצנו לוותר על היצירתיות שלנו ולהתאים את עצמנו לציפיות של עולם המבוגרים. הסדנה תאפשר לכם לחוות מחדש את היכולת הטבעית שלכם ליצור בתחומים שונים, ולגלות בעצמכם מיומנויות רגשיות שלא ידעתם על קיומן. 

ד"ר דרור גרין, שפיתח את תורת האימון הרגשי, זיהה את שבע המיומנויות הרגשיות המאפשרות לנו ליצור לעצמנו מקום בטוח בעולם, כלומר לדעת לממש את יכולת היצירה שלנו בכל מצב בו אנחנו נמצאים. באמצעות תרגול המיומנויות הרגשיות תוכלו לשוב ולממש את היצירתיות שלכם בכל תחום שבו תבחרו. 

הסדנה מיועדת לכל מי שרוצה ליהנות מחייו, לשפר אותם ולממש את היכולות הטמונות בו. אין צורך בניסיון קודם ביצירה. 

"דרור הוא אחד מאנשי המקצוע הייחודיים שפגשתי. אין אף אחד שדומה לו בנוף המקצועי שלנו. הוא חושב בצורה מיוחדת ופוריה. אני משוכנע שהסדנה שהוא מציע תהיה חוויה מגרה ומעשירה, שתתן למשתתפים נקודת מבט חדשה" (פרופ` חיים עומר, אוניברסיטת תל-אביב, מחבר הספרים `שיקום הסמכות ההורית`, `השטן שבינינו`. `פחדים של ילדים` ועוד).  

הסדנה

סדנת 'יצירה ואימון הרגשי' מתקיימת בכפר הבולגרי הקטן דבורישטה, ליד העיר קיוסטנדיל, בין עצי הדובדבן לגן-הירק, בחיק הטבע. הסדנה מיועדת לשישה עד עשרה משתתפים. 

הסדנה כוללת שבעה מפגשים בשבעה ימים רצופים, משעות הבוקר המאוחרות ועד הערב. כל מפגש מוקדש להיכרות ולתרגול של אחת משבע המיומנויות הרגשיות, באמצעות דינמיקה קבוצתית, משחקי-תפקידים והתנסות בתחומי היצירה השונים: ציור, עבודה בחומר ליד האבניים, כתיבה (פרוזה ושירה), מוסיקה, וכל תחום בו תבחרו. 

דרור ואפרת גרין ישתפו אתכם בחייהם בכפר הבולגרי הקטן, ובדרך בה הם מיישמים את האימון הרגשי בכל תחומי חייהם, ומשלבים בו יצירה בתחומים שונים, בסטודיו לקרמיקה של אפרת, בסטודיו של דרור, בנגינה וגם בעבודה בגינה שבה גדלים הפירות והירקות שהם אוכלים. 

הסדנה כוללת גם טיולים קצרים בנוף הכפרי היפה, והיכרות עם חיי הכפר הבולגרי ותושביו. 

"דרור ואפרת הם מנטורים רגישים וחמים. הם אירחו אותנו בלב רחב ושיתפו אותנו בחייהם המיוחדים בכפר הבולגרי" (אסתר גילת, יוצרת ופסיכולוגית קלינית).

הסדנה מבוססת על הספר המקיף, 'אימון רגשי', שהוא מדריך מעשי לניהול רגשות. את הספר ניתן לרכוש רק באתר האינטרנט, ושם אפשר גם לקרוא את חלקו הראשון

אתם מוזמנים לקרוא את מכתבי משתתפי הסדנאות הקודמות. 

"באמצעות שיטת האימון הרגשי, והניואנסים האישים הייחודיים של זוג נפלא זה, התאפשר לנו לחוש ב'מקום בטוח'. התאפשרה תנועה מעגלית בין עולמנו לעולמם לעולמנו. זכינו להיחשף לפן האישי, הזוגי והמשפחתי של דרור ואפרת, בכנות בלתי רגילה, בדרך היוצרת הדהוד אינדיבידואלי, בינאישי, קבוצתי, ואולי אף קוסמי" (מיכל שמש, פסיכולוגית).

המיקום והמחיר 

משתתפי הסדנה ישוכנו במלון בעיר קיוסטנדיל (במרחק עשרה קילומטרים מן הכפר בו תתקיים הסדנה), במרחק תשעים קילומטרים דרום-מערבית לסופיה בירת בולגריה. זה אזור עצי הפרי של בולגריה, העשיר בנהרות, במעיינות מרפא חמים, באתרי סקי ובנופים מרהיבים.

 

 

 

 

באביב פורחים בכפר עצי הדובדבן, ובעיר קיוסטנדיל נערך פסטיבל ובו מציגים תושבי הכפרים את פרי אדמתם. 

 

התשלום: 1,200 יורו. 

התשלום כולל את הסדנה, אירוח במלון בעיר קיוסטנדיל, בחדר ליחיד/ה, כולל ארוחת בוקר (וארוחת צהרים וערב במהלך הסדנה בכפר), הסעה משדה-התעופה ובחזרה ונסיעות לכפר, וכן הספר 'אימון רגשי'. התשלום אינו כולל את הטיסה. 

המועד: 14-21 במאי 2014, (מיום רביעי בערב עד יום רביעי בערב). 

לפרטים והרשמה כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו לטלפון ישראלי, במחיר של שיחה מקומית:  073-2248404. 

"חזרתי עם ארגז כלים ותחושת יכולת – מרגישה שקיבלתי 'חדר כושר לאימון רגשי'. משפרת את ניהול הזמן, מזהה את המקום הבטוח וקשובה יותר לקול הרגשי. אני ממליצה בחום לכולם זו חוויה אחרת ומעצימה" (שוש רוטשטיין - מטפלת באמצעות אומנויות). 

 ד"ר דרור גרין

נולד בירושלים, 1954, מתגורר בכפר דבורישטה שבבולגריה עם אפרת וארבעת ילדיהם. חיבר כארבעים ספרים, ובהם ספרי ילדים רבים, ספרי פרוזה, שירה וספרות מקצועית בתחום הטיפול הנפשי. עורך משנת 1972 את דף השיר השבועי 'פיוט', בו פורסמו שיריהם של טובי המשוררים העבריים (חברי המערכת היו יונה וולך וס. יזהר). 

סיים דוקטורט ותואר שני בסיטי יוניברסיטי (ריג'נטס קולג', לונדון), בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים (קומפוזיציה) והאוניברסיטה העברית (פילוסופיה ומוסיקולוגיה).

מנגן בפסנתר, מצייר, מאייר, מצלם, כותב, מבשל, ולא מפסיק ללמוד ולהתנסות בתחומים חדשים. 

ניהל את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב ולימד פסיכיאטרים, פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים בבית-הספר לפסיכותרפיה של הטכניון בביה"ח רמב"ם, בבית-הספר לפסיכותרפיה בבית-החולים בצפת בשיתוף עם מכללת צפת, ובלימודי ההמשך ברפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם שירותי בריאות כללית. 

המציא את משחק-החשיבה 'טריקסי' שנמכר ברחבי העולם בחצי מיליון עותקים. 

פיתח את גישת 'האימון הרגשי' ומנהל את 'המכון לאימון רגשי' בבולגריה. כאחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט פיתח את הקליניקה הווירטואלית הראשונה. 

 

"שבוע של התרגשות והנאה, בצד חוויות חדשות של פעם בחיים (ואולי נחזור לפעם שניה)(סמדר אברהמי). 

אפרת גרין 

בת קיבוץ רמת-יוחנן, 1969, מתגוררת בכפר דבורישטה בבולגריה עם דרור וארבעת ילדיהם, הגדלים בחינוך ביתי בחיק הטבע. 

למדה מנהל עסקים ושיווק, ועסקה בהם מגיל צעיר בישראל ובעולם. טיילה ולמדה שפות ותרבויות. 

תערוכת העבודות שלה, 'משחק בחומר', התקיימה בגלריה העירונית של העיר קיוסטנדיל בשנת 2010. 

מאמנת אישית ועסקית. בסטודיו שלה לקדרות היא יוצרת כלים שימושיים ומשחקים, מלמדת, מדריכה ומאמנת למצוא את המקום הבטוח דרך החומר.
 
 
"מה שהדהים אותי, זו הפשטות והדרך שנראית הגיונית ומעשית להשיג איכות חיים טובה יותר בכל רמה(אורי כרמל, חיפה). 

Bookmark and Share


 

סדנה קבוצתית חדשה: אתם מוזמנים להצטרף, ולשתף גם את חבריכם:

 

סדנת יצירה ואימון רגשי

14-21 במאי 2014

בהנחיית ד"ר דרור גרין ואפרת גרין

היצירה היא היכולת האנושית הבסיסית ביותר, המאפשרת לנו ללמוד, להתפתח, להסתגל למציאות ולבנות לעצמנו מקום בטוח בעולם. זו הסיבה שכל ילד, לעתים עוד לפני שלמד לדבר, מתחיל לבנות, ולצייר, ולשיר. הפחד ליצור עלול לשתק אותנו בתחומים רבים בחיינו, ולמנוע אותנו מלממש את היכולות שלנו. 

יכולת הלימוד הטבעית שלנו מבוססת על משחק ויצירה, ובילדותנו כולנו שיחקנו במשחקי-תפקידים, ציירנו, פיסלנו, שרנו ורקדנו וסיפרנו סיפורים. אבל די מהר נאלצנו לוותר על היצירתיות שלנו ולהתאים את עצמנו לציפיות של עולם המבוגרים. הסדנה תאפשר לכם לחוות מחדש את היכולת הטבעית שלכם ליצור בתחומים שונים, ולגלות בעצמכם מיומנויות רגשיות שלא ידעתם על קיומן. 

ד"ר דרור גרין, שפיתח את תורת האימון הרגשי, זיהה את שבע המיומנויות הרגשיות המאפשרות לנו ליצור לעצמנו מקום בטוח בעולם, כלומר לדעת לממש את יכולת היצירה שלנו בכל מצב בו אנחנו נמצאים. באמצעות תרגול המיומנויות הרגשיות תוכלו לשוב ולממש את היצירתיות שלכם בכל תחום שבו תבחרו. 

הסדנה מיועדת לכל מי שרוצה ליהנות מחייו, לשפר אותם ולממש את היכולות הטמונות בו. אין צורך בניסיון קודם ביצירה. 

"דרור הוא אחד מאנשי המקצוע הייחודיים שפגשתי. אין אף אחד שדומה לו בנוף המקצועי שלנו. הוא חושב בצורה מיוחדת ופוריה. אני משוכנע שהסדנה שהוא מציע תהיה חוויה מגרה ומעשירה, שתתן למשתתפים נקודת מבט חדשה" (פרופ` חיים עומר, אוניברסיטת תל-אביב, מחבר הספרים `שיקום הסמכות ההורית`, `השטן שבינינו`. `פחדים של ילדים` ועוד).  

הסדנה

סדנת 'יצירה ואימון הרגשי' מתקיימת בכפר הבולגרי הקטן דבורישטה, ליד העיר קיוסטנדיל, בין עצי הדובדבן לגן-הירק, בחיק הטבע. הסדנה מיועדת לשישה עד עשרה משתתפים. 

הסדנה כוללת שבעה מפגשים בשבעה ימים רצופים, משעות הבוקר המאוחרות ועד הערב. כל מפגש מוקדש להיכרות ולתרגול של אחת משבע המיומנויות הרגשיות, באמצעות דינמיקה קבוצתית, משחקי-תפקידים והתנסות בתחומי היצירה השונים: ציור, עבודה בחומר ליד האבניים, כתיבה (פרוזה ושירה), מוסיקה, וכל תחום בו תבחרו. 

דרור ואפרת גרין ישתפו אתכם בחייהם בכפר הבולגרי הקטן, ובדרך בה הם מיישמים את האימון הרגשי בכל תחומי חייהם, ומשלבים בו יצירה בתחומים שונים, בסטודיו לקרמיקה של אפרת, בסטודיו של דרור, בנגינה וגם בעבודה בגינה שבה גדלים הפירות והירקות שהם אוכלים. 

הסדנה כוללת גם טיולים קצרים בנוף הכפרי היפה, והיכרות עם חיי הכפר הבולגרי ותושביו. 

"דרור ואפרת הם מנטורים רגישים וחמים. הם אירחו אותנו בלב רחב ושיתפו אותנו בחייהם המיוחדים בכפר הבולגרי" (אסתר גילת, יוצרת ופסיכולוגית קלינית).

הסדנה מבוססת על הספר המקיף, 'אימון רגשי', שהוא מדריך מעשי לניהול רגשות. את הספר ניתן לרכוש רק באתר האינטרנט, ושם אפשר גם לקרוא את חלקו הראשון

אתם מוזמנים לקרוא את מכתבי משתתפי הסדנאות הקודמות. 

"באמצעות שיטת האימון הרגשי, והניואנסים האישים הייחודיים של זוג נפלא זה, התאפשר לנו לחוש ב'מקום בטוח'. התאפשרה תנועה מעגלית בין עולמנו לעולמם לעולמנו. זכינו להיחשף לפן האישי, הזוגי והמשפחתי של דרור ואפרת, בכנות בלתי רגילה, בדרך היוצרת הדהוד אינדיבידואלי, בינאישי, קבוצתי, ואולי אף קוסמי" (מיכל שמש, פסיכולוגית).

המיקום והמחיר 

משתתפי הסדנה ישוכנו במלון בעיר קיוסטנדיל (במרחק עשרה קילומטרים מן הכפר בו תתקיים הסדנה), במרחק תשעים קילומטרים דרום-מערבית לסופיה בירת בולגריה. זה אזור עצי הפרי של בולגריה, העשיר בנהרות, במעיינות מרפא חמים, באתרי סקי ובנופים מרהיבים.

 

 

 

 

באביב פורחים בכפר עצי הדובדבן, ובעיר קיוסטנדיל נערך פסטיבל ובו מציגים תושבי הכפרים את פרי אדמתם. 

 

התשלום: 1,200 יורו. 

התשלום כולל את הסדנה, אירוח במלון בעיר קיוסטנדיל, בחדר ליחיד/ה, כולל ארוחת בוקר (וארוחת צהרים וערב במהלך הסדנה בכפר), הסעה משדה-התעופה ובחזרה ונסיעות לכפר, וכן הספר 'אימון רגשי'. התשלום אינו כולל את הטיסה. 

המועד: 14-21 במאי 2014, (מיום רביעי בערב עד יום רביעי בערב). 

לפרטים והרשמה כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו לטלפון ישראלי, במחיר של שיחה מקומית:  073-2248404. 

"חזרתי עם ארגז כלים ותחושת יכולת – מרגישה שקיבלתי 'חדר כושר לאימון רגשי'. משפרת את ניהול הזמן, מזהה את המקום הבטוח וקשובה יותר לקול הרגשי. אני ממליצה בחום לכולם זו חוויה אחרת ומעצימה" (שוש רוטשטיין - מטפלת באמצעות אומנויות). 

 ד"ר דרור גרין

נולד בירושלים, 1954, מתגורר בכפר דבורישטה שבבולגריה עם אפרת וארבעת ילדיהם. חיבר כארבעים ספרים, ובהם ספרי ילדים רבים, ספרי פרוזה, שירה וספרות מקצועית בתחום הטיפול הנפשי. עורך משנת 1972 את דף השיר השבועי 'פיוט', בו פורסמו שיריהם של טובי המשוררים העבריים (חברי המערכת היו יונה וולך וס. יזהר). 

סיים דוקטורט ותואר שני בסיטי יוניברסיטי (ריג'נטס קולג', לונדון), בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים (קומפוזיציה) והאוניברסיטה העברית (פילוסופיה ומוסיקולוגיה).

מנגן בפסנתר, מצייר, מאייר, מצלם, כותב, מבשל, ולא מפסיק ללמוד ולהתנסות בתחומים חדשים. 

ניהל את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב ולימד פסיכיאטרים, פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים בבית-הספר לפסיכותרפיה של הטכניון בביה"ח רמב"ם, בבית-הספר לפסיכותרפיה בבית-החולים בצפת בשיתוף עם מכללת צפת, ובלימודי ההמשך ברפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם שירותי בריאות כללית. 

המציא את משחק-החשיבה 'טריקסי' שנמכר ברחבי העולם בחצי מיליון עותקים. 

פיתח את גישת 'האימון הרגשי' ומנהל את 'המכון לאימון רגשי' בבולגריה. כאחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט פיתח את הקליניקה הווירטואלית הראשונה. 

 

"שבוע של התרגשות והנאה, בצד חוויות חדשות של פעם בחיים (ואולי נחזור לפעם שניה)(סמדר אברהמי). 

אפרת גרין 

בת קיבוץ רמת-יוחנן, 1969, מתגוררת בכפר דבורישטה בבולגריה עם דרור וארבעת ילדיהם, הגדלים בחינוך ביתי בחיק הטבע. 

למדה מנהל עסקים ושיווק, ועסקה בהם מגיל צעיר בישראל ובעולם. טיילה ולמדה שפות ותרבויות. 

תערוכת העבודות שלה, 'משחק בחומר', התקיימה בגלריה העירונית של העיר קיוסטנדיל בשנת 2010. 

מאמנת אישית ועסקית. בסטודיו שלה לקדרות היא יוצרת כלים שימושיים ומשחקים, מלמדת, מדריכה ומאמנת למצוא את המקום הבטוח דרך החומר.
 
 
"מה שהדהים אותי, זו הפשטות והדרך שנראית הגיונית ומעשית להשיג איכות חיים טובה יותר בכל רמה(אורי כרמל, חיפה). 

Bookmark and Share



 

 

פיוט, דף שיר שבועי לשירה בעריכת דרור גרין. מדי שבוע נשלח למנויים שיר חדש מאת טובי המשוררים העבריים: יונה וולך, יהודה עמיחי, זלדה, לאה גולדברג, דוד אבידן, אגי משעול, אברהם חלפי, חיה שנהב, שיקספיר, ביאליק, אמילי דיקינסון, אדגר אלן פו, מחמוד דרוויש, ג'ון לנון, רחל ועוד.