English עברית
כניסה


כפייתיות
הפרעה אובססיבית כפייתית עשויה להיות חמורה וקשה, והטיפול בה אינו פשוט. כדי להתמודד עם הקושי בניהול חיי היום-יום נהוג לשלב טיפול תרופתי בטיפול התנהגותי.

לא תמיד ההפרעות האובססיביות כה קשות, אבל הן תמיד מפריעות לתפקוד היום-יומי. האובססיות מתבטאות בדרך-כלל במחשבות לא רצוניות הקשורות בבדיקה, בסדר ובנקיון, או בהתנהגות כפייתית כמו רחיצת ידיים חוזרת, מקלחות תכופות, תנועות גוף לא רצוניות או טקסים פולחניים. בשיר הילדים הידוע הילדים מתגברים על החרדה כאשר אינם דורכים על הקווים המפרידים בין מרצפות המדרכה.

(מתוך 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש).

רשימת המטפלים אינה בגדר המלצה. האחריות לפרטים ברשימה מוטלת על המטפלים בלבד.
עבור לדף  ««  / 22  »» 
חזרה

פרטים

איזי מאימן

איזי מאימן, M.A., עובד/ת סוציאלי/ת, אזור תל-אביב

פרטים

איל ורשביאק

איל ורשביאק, M.A., עובד/ת סוציאלי/ת, אזור השפלה

פרטים

אילן יונה

אילן יונה, M.A., פסיכולוג/ית קליני/ת, אזור ירושלים

פרטים

איריס אבידור

איריס אבידור, M.A., פסיכולוג/ית שיקומי/ת, אזור השפלה

פרטים

איריס דותן כ"ץ

איריס דותן כ"ץ, M.A., פסיכולוג/ית קליני/ת, אזור תל-אביב, אזור השרון

פרטים

איתן גילור מילר

אם יש בך רצון לעשות שינוי בחייך, או שמצאת עצמך בתהליך של שינוי או אירוע משמעותי המשנה את חייך, יתכן וטיפול באמנות יכול לסייע לך. טיפול יכול לאפשר לך לעשות את השינוי, ללוות אותך בדרך ולצאת מהצד השני עם כוחות מחודשים.

הצורך בשינוי עולה לעיתים מתוך רצון לשפר את איכות החיים ולעיתים בעקבות משבר או מצוקה. כך או כך, השינוי דורש סביבה תומכת ומכילה על מנת להפוך להזדמנות לצמיחה.

בטיפול באמנות אציע לך לעשות שימוש בכלים של יצירה כמו ציור, פיסול וצילום, כדי לאפשר שדה של התנסות ומשחק. אלו מרחיבים את החוויה הטיפולית דרכם מתרחשים תהליכים נפשים מעמיקים.
 
אני מטפל בסטודיו "שינוי-דרך-יצירה".
בטיפול, משמשת האמנות את המטפל והמטופל להבעה רגשית על מנת להרחיב את דרכי התקשורת במטרה לשפר את איכות החיים של המטופל. הטיפול מסייע לפונים, מבוגרים וילדים, שמבקשים לעשות שינוי משמעותי בחייהם.
איתן גילור מילר, לימודי-תעודה, M.A., מטפל/ת באמנות, מרכז, אזור השרון