תודה דרור על שני השירים ועל ההרהור המשובח / מעלה בי מחדש את החמימות שאני כה אוהבת של תמצית איכות וערך 'אמהות/אבהות' והמעבר הכואב בין הצורך שלי להישאר בקרבה/הגנה/אפילו רכושנות מסויימת (הילד שלי), לבין הצורך שלהם - להיות הם עצמם, משוחררים.
אירית יקרה,
ההרהור על השירים של דליה רביקוביץ וחדוה הרכבי נשלח באיחור, בשל תקלה באתר, ואני שמח שהוא העלה בך חמימות.
סוף שבוע טוב ונעים,
דרור
בתיה יקרה,
שמו של המשורר אליעז כהן (ולא אליעזר). הוא באמת משורר מיוחד.
תודה על המלים הטובות. היוזמה כבר לא צעירה, וזו השנה החמש-עשרה ל'פיוט'.
סוף שבוע נעים,
דרור
בוקר טוב, מוטי,
זכויות יוצרים הן אחת ההמצאות האכזריות ביותר של בני-האדם.
אני מאמין בשיתוף, וגם בספרי, בעמוד הזכויות, אני מציין שמותר להעתיק למטרות לא מסחריות, בצירוף שם המחבר וההוצאה.
יום טוב,
דרור
תודה על התוספת המעשירה, מוטי.
שבוע טוב,
דרור
מוטי יקר,
אני שמח שאהבת את השיר של סירקה טורקה.
אכן, בכל שבוע אני מצלם את אותו הנוף, אבל מתבונן בו בדרך חדשה, ונפעם בעצמי כשאני מגלה בו דברים חדשים.
הצילום הוא מטפורה להרהור שלי, שבו אני מציע להתייחס לשיר כאל חלון פתוח, המאפשר לנו להתבונן בעולם במבט חדש, כמו בצילום.
אני אוהב לבשל, ואני מבשל באופן אינטואיטיבי כבר הרבה שנים.החלות מתוקות, משום שיש בהן סוכר.
אני עושה דברים רבים ביום אחד, משום שאני מגדל ארבעה ילדים, בחינוך ביתי, וזה עולם מלא, שבו אנחנו לומדים, מנגנים, מבשלים, עובדים בגינה, מטיילים, מדברים (ובתוך כל זה אני מקדיש יום-יומיים להרהור על שירה ומשתדל גם לכתוב ספרים). אנחנו גרים בכפר בולגרי נידח, ובימי הקורונה אנחנו מבודדים עוד יותר, ומקיימים למעשה משק אוטרקי הכולל הכל.
שבת שלום,
דרור
שולה יקרה,
החנוכיה הזו, שעשויה מכדורי רובה עוזי, מזכירה לי מאיפה באתי ולאן לא אשוב, והיא הולכת איתי לכל מקום מכיתה ה' או ו'. אפילו כשלמדתי בלונדון היא היתה איתי.
חג שמח גם לך ולכן,
דרור
תודה על התיקון.
העתקתי את השיר של בוקובסקי מאתר באנגלית. העין האנושית לומדת לתקן את הטעויות ולזהות גם מלים שיש בהן טעות, וזה מסביר מדוע אפילו באתר שירה באנגלית איש לא הבחין בטעות.
אני חובב טעויות, משום שטעות היא כלי יעיל ביותר לחשיבה פוריה.
יום טוב,
דרור
אורנה יקרה,
הקריאה שלי בשיר היא פירוש פרטי וסובייקטיבי. אינני מנסה להבין 'למה התכוון המשורר' או לבקר את השיר, אלא לראות בו נקודת מוצא לחשיבה חדשה. כל קורא מפרש את השיר בדרכו, והאופן שבו את פירשת את השיר הזה מוסיף נדבך חדש.
התגובה שלך עוררה בי סקרנות, משום שפירשת את הגאות והשפל כ"ניתוק שאין כל אפשרות לחברו". ניסיתי להתבונן בזה בדמיוני, ולא הצלחתי, ואני סקרן לדעת איך את מצליחה להפריד בין גאות ושפל, שהם הרי שני ביטויים של אותו תהליך החוזר על עצמו שוב ושוב.
המוח האנושי אינו מזהה את המציאות, אלא מפרש אותה באמצעות ההבדלים שהוא מבחין בהם. לכן אנחנו יכולים להשוות בין חום לקור, בין קטן לגדול ואפילו בין טוב לרע, רק כשהם שוכנים זה ליד זה. מדוע את מכנה את היכולת הזו בשם פרדוקס? הרי אין סתירה בין הגאות והשפל.
שבת שלום,
דרור
שלום יעקב,
הקריאה האחרת שלך מעניינת מאוד. תודה על התוספת המעשירה.
ההרהור השבועי שלי אינו 'ביקורת ספרותית', והוא מציע התבוננות סובייקטיבית. קריאת שיר היה תהליך של פירוק והרכבה, וכל קורא יכול להרכיב מחדש את תכני השיר ולפרש אותם באופן שונה. זו, בעיני, גדולתה של השירה.
שבת שלום,
דרור