English עברית
כניסה

333. אוה קילפי: לא לכתוב

בחר גיליון קודם

חפש

הצטרפו לרשימת המנויים

 
מדי שבוע, במשך שבע-עשרה השנים האחרונות, אני שולח הרהור על שיר, על השירה ועל החיים לשלושת-אלפים ושמונה-מאות מנויים. כאן תוכלו לקרוא את ההרהור השבועי, וגם את ההרהורים והשירים הקודמים (ברשימה מימין), ולשוחח על השירה ועל החיים. מי שרוצה לקבל את השיר השבועי בדואר האלקטרוני יכול להצטרף כאן לרשימת המנויים (או לשלוח לי את כתובת האימייל שלו: drorgreen@gmail.com).
אנא אל תשלחו לי שירים לפרסום, משום שהבחירה שלי אישית וסובייקטיבית. בדרך-כלל אני שולח שירים שנוגעים בי באופן מיוחד, ללא קשר לאיכותם ה'ספרותית'. 

 
בעריכת דרור גרין
 
אוקטובר 333

את `פיוט` - דפשיר שבועי לשירה עברית, ערכתי והוצאתי לאור במשך שבע שנים רצופות, בשנים תשמ"ב-תשמ"ח, ובין חברי המערכת היו אריאל הירשפלד, עודד שור, אורה לב-רון, אילנה צוקרמן, יונה וולך וס. יזהר. מאות המנויים קיבלו מדי שנה אוגדן מיוחד, ומדי שבוע שלחתי אליהם בדואר שיר חדש שטרם פורסם, מאת טובי המשוררים העבריים. 

`פיוט 2013` מחדש את המסורת של דף-השיר. משנת 2007 אני שולח למנויים שיר והרהור על השירה ועל החיים. את כל השירים וההרהורים תוכלו לקרוא באתר 'פסייקום' וגם תוכלו להגיב בפורום של קוראי`פיוט`. 


Bookmark and Share


החורף המתקרב הזכיר לי את המשוררת הפינית אוה קילפי, בת השמונים-וחמש, שלטבע יש מקום מרכזי בשיריה, ודרכו היא גם מתבוננת ביחסים בין בני-אדם. 

אוה קילפי פרסמה יותר משלושים ספרים, ובהם חמישה ספרי שירה, ולכן מעניין היה למצוא בספר 'הפרפר חוצה את הכביש' (הוצאת 'כרמל') שיר הפותח במלים "הַבֹּקֶר הֶחְלַטְתִּי לֹא לִכְתֹּב". 

הרעיון של חופש הבחירה, הנובע מזכויות האדם, גורם לנו להאמין שאנחנו בוחרים במעשים שאנחנו עושים בחיינו. באותו האופן אנחנו חושבים שהפסיביות, כלומר אי-העשיה, מעידה על עצלנות, על חוסר בחירה או על גורם זר המונע מאיתנו את החופש לבחור. 

קל מאוד להפריך את האמונה בחופש הבחירה. למעשה, אנחנו פעילים ללא הפסקה כל ימי חיינו, ורוב המעשים שלנו מבוססים על פעולות אוטומטיות ועל הרגלים. אם היינו נאלצים לעצור מדי יום ולבחור באלפי הפעולות שאנחנו עושים כדי להתקיים, היינו משותקים. 

גם פעילויות המיוחדות רק לנו, המאפיינות אותנו, את מקצוענו או יכולת מיוחדת שלנו, הופכות בתוך זמן קצר להרגל ולפעילות אוטומטית. גם אמנים יוצרים, כמו ציירים ומוסיקאים וסופרים, אינם בוחרים בכל רגע מחדש בתהליך היצירה, אלא להפך, לעתים מתאמצים כדי להפוך אותו לשיגרה. סופרים רבים יושבים מדי יום במשך שעות אחדות, מול דף הנייר, גם אם אינם מצליחים לכתוב אפילו מלה אחת, כדי לשמור על משמעת הכתיבה ולהפוך אותה להרגל ממכר. 

ההרגל והשגרה יצרו את האמונה שהעבודה היא ערך, וערך קבוע, מטבעו, אינו מותיר לנו את האפשרות לבחור. כבר לפני כשמונים שנה כתב הפילוסוף האנגלי ברטרנד ראסל את מאמרו 'בשבחי הבטלה', ובו הוכיח שאין צורך לעבוד יותר מארבע שעות ביום כדי לחיות חיי רווחה. בימינו יום עבודה אחד יכול לפרנס משפחה, ולמרות זאת רק מעטים בוחרים שלא לעבוד. 

אוה קילפי כותבת בשיר הזה על החופש, שהוא הבחירה להימנע מפעולה, ובמקרה שלה להימנע מכתיבה. היא אינה מתכוונת להימנעות מחיים, אלא רק להימנעות מן ההתמכרות לשיגרה, ולכן היא מדגישה את הבחירה שלה "לִנְטֹעַ וֶרֶד". 

"זֶה מַה שֶׁנָּחוּץ אִם כֵּן לָאָדָם כְּדֵי לִהְיוֹת מְאֻשָּׁר", היא כותבת. האושר אינו הבחירה להימנע מפעולה, אלא היכולת לבחור, בכל רגע מחדש, להרפות מכל מה שהופך להרגל. האושר הוא "עֲבוֹדָה שֶׁאֶפְשָׁר לִזְנֹחַ", משום שעבודה שאי-אפשר לזנוח פירושה עבדות. 

המשוררת יודעת שקשה מאוד לבחור בחופש להרפות מן ההרגלים המשעבדים אותנו, ולכן אנחנו זקוקים, למשל, ל"שָׁרָב כְּדֵי לָחוּשׁ שֶׁהַהַזְנָחָה מֻצְדֶּקֶת". 

התירוץ שמאפשר לנו להרפות מן ההרגלים וההתמכרויות הוא סיפור שבו אנחנו בוחרים כדי לנטוש, באמצעותו, את הסיפור אליו אנחנו מכורים. סיפור נוסף הוא הזיכרון, כמו זיכרון "יַלְדוּת שֶׁמִּמֶּנָּה אֶפְשָׁר יִהְיֶה לִקְטֹף וֶרֶד־יוּנִי בְּתוֹר מִשְׁעָן לַזִּקְנָה". 

"מַה שֶׁנָּחוּץ אִם כֵּן לָאָדָם כְּדֵי לִהְיוֹת מְאֻשָּׁר", לפי אוה קילפי, אינו הישג או רכוש או בריאות או אהבה, אלא דווקא היכולת להרפות מן העשיה ומן ההרגל. היכולת הזו מעניקה לנו, לרגע קל, תחושה של שליטה בחיינו, ושל האפשרות ליצור לעצמנו תחושה של מקום בטוח ובחירה בסיפור המתאים לנו. 

תפיסת העולם שמציגה אוה קילפי בשיר הזה רחוקה מאוד מן התרבות המערבית, הצרכנית, שבה אנו חיים, שכדי להסתגל אליה אנחנו משעבדים את עצמנו במשך רוב שעות היום לעבודה קשה, להישגים ולערכים שאינם מעניקים לנו אושר. זו תפיסה המתאימה יותר לתרבויות מזרחיות, לטאואיזם ולבודהיזם, וגם לתרבות חדשה של שיתוף ווחיים לא צרכניים הנוצרת בשנים האחרונות. 

יש משהו מושך בתרבות הלא-חומרנית, הלא-תחרותית, וזה מסביר את הפופולריות של טכניקות מדיטציה והרפיה רבות שהפכו לחלק מן העולם המערבי. אבל קשה מאוד ליישם את רעיון ההרפיה והוויתור בעולם של לחצים ושינויים בלתי-פוסקים, כפי שקשה ליישם את רעיון השיתוף והחיים הלא-צרכניים בעולם תחרותי שהכסף הוא הדת המנחה אותו. 

אני מאוד מאושר בחיי, משום שהחיים בכפר בולגרי קטן ונידח מקלים עלי לוותר על השיעבוד לעבודה ולרכוש ומאפשרים לי לגלות כמה מעט צריך כדי להתקיים בחיק-הטבע. ולמרות זאת אני מגלה, מדי יום מחדש, את הקושי להרפות מן ההרגלים, מעודף העשיה, ופשוט לשבת ולהתבונן ביופיו של העולם הסובב אותי. 

תורת האימון הרגשי שפיתחתי מאפשרת לי לתרגל את הוויתור וההרפיה, ולהפוך אותם להרגל חדש, אבל כדי לשתף בה אחרים ולהתפרנס ממנה, אפילו בצמצום, אני נאלץ לפרסם את הספר שלי ואת הסדנאות שאנחנו עורכים כאן בפייסבוק, באמצעות צילומים המתעדים את עבודת האימון הרגשי, כמו נגינה למשל, בסקסופון החדש שלי: 

או בכינור: 

או בצ'לו. 

הנגינה היא דוגמה לאימון רגשי, משום שהיא מבוססת על תרגול יומיומי, ומאפשרת לנו להשיג כל מטרה שנבחר בה באמצעות נחישות והתמדה. אבל גם התרגול הקבוע של הנגינה יכול להפוך להתמכרות, וכמו אוה קילפי אפשר לפעמים להרפות ממנו ולנוח. בעשרות השנים האחרונות אני מנגן מדי יום בפסנתר, ומעשיר לאט לאט את הרפרטואר שלי. לפעמים אני בוחר שלא לנגן, ולומד לנגן בכלי חדש, כמו הסקסופון, או הכינור, או הצ'לו, או לוותר לגמרי על הנגינה ולצייר, או לבשל. 

כשאני מתבונן בילדי אני לומד גם על היכולת להרפות מפעילות אחת כדי לבחור באחרת. כך קרה כשיונתן, אותו אני מלמד נגינה בפסנתר, בחר לנגן גם בכינור, או כאשר בחר להפסיק לנגן את הווריאציות של מוצארט, כדי לגלות סגנון חדש: את הרגטיים של סקוט ג'ופלין. 

התאמנתי במשך שנים רבות, וכעת אני יודע להתעורר מדי בוקר, להרפות מכל מה שהיה, ולשמוח ביום החדש, 

ובזריחה המאירה כמו סרט מרתק את חלון חדר-השינה שלנו. 

במשך היום קשה להרפות מהרגלים ולבחור באי-עשיה, אבל התבוננות בטבע מאפשרת לי להתנתק לרגע ולהתלהב מכל מה שמחוץ לי, כמו עלי האגוז המציפים את החצר, 

הצבעים המופלאים של השלכת,  

או השלג הראשון שמלבין בראשי ההרים הרחוקים. 

לעתים אנחנו מחליטים להרפות מסדר-היום שלנו, ולנסוע לטייל, למשל לפגוש חברים שגרים מעבר לגבול, במקדוניה, ולגלות את השלכת במעבר לגבול, 

את צבעי העלים המתחלפים בין עצי הפארק היפה של סקופיה, 

או שטים במימי הנחל, 

את הצבעים, 

והצללים, 

וההשתקפויות,   

הנפלאות,   

ואת להט הצבעים המתהפכים, 

אנחנו שבים אל הכפר הקטן, ומוזמנים לקונצרט בעיר הקטנה קיוסטנדיל, ומופתעים כשמקהלה בולגרית שרה לנו 'יעשה שלום'. 

http://www.youtube.com/watch?v=HA2rLlkSSTs

 

אנחנו שבים לשגרה הביתית, בידיעה שנוכל תמיד לבחור לוותר עליה, 

לשחק ליד הקמין הבוער,  

ולהתחמם לפני השינה

שבת שלום,

דרור 

תורת האימון הרגשי שינתה את חיי, ובזכותה אני חי בגן-עדן קטן, בזוגיות נהדרת והורות מרגשת, ומצליח גם ליצור וללמוד עוד ועוד בכל תחום המעניין אותי. תוכלו לקרוא על כך בספר 'אימון רגשי', שאינו נמכר בחנויות הספרים, וניתן להזמין אותו רק באתר: 

http://www.emotional-training.com/Bookshopemotionh_he.html

 

 

אימון רגשי

סדנה מרוכזת בכפר בולגרי

בהנחיית ד"ר דרור גרין ואפרת גרין

בגן-עדן קטן ונעים, הרחק מרעשי היום-יום, בחיק הטבע, אתם מוזמנים להתנסות מיוחדת במינה ברכישת כלים מעשיים ופשוטים לניהול רגשות. הסדנה מותאמת במיוחד אליכם (ליחיד, לזוג או לקבוצה), כדי לשפר את הזוגיות וההורות, כדי לאפשר לכם להתמודד עם שינויים ומשברים, כדי לחיות חיים יצירתיים ולממש את יכולת האושר והאהבה שלכם. 

אלו אינן סיסמאות, משום שהאימון הרגשי אינו מספק פתרונות קסם או הארה רוחנית. זוהי דרך-חיים פשוטה ויעילה, המאפשרת לכל אחד לשפר את חייו באמצעות בחירה בנחישות ובהתמדה. כשם שכל אחד יכול ללמוד לנגן בכלי מוסיקלי, אם רק יתאמן מדי יום, גם אתם יכולים לשפר את המיומנויות הרגשיות שלכם באמצעות תרגול יומיומי. 

מרגע היוולדנו אנחנו לומדים ומתפתחים. אנחנו לומדים ללכת, לדבר, ולאט לאט אנחנו רוכשים מיומנויות שונות המאפשרות לנו להיות עצמאיים. אבל איש מעולם לא לימד אותנו לעשות שימוש במיומנויות הרגשיות שלנו, שהן התוכנה המפעילה את מוחנו ומאפשרת לנו להתאים את עצמנו למציאות. 

האימון הרגשי הוא מתודה מהפכנית, המאפשרת לנו לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלנו, ולשפר אותן באופן קבוע באמצעות תרגול יומיומי. בסדנה נסייע לכם לזהות את שבע המיומנויות הרגשיות שלכם, ולהתאים לעצמכם את התרגול המתאים לצרכים שלכם במשפחה, בזוגיות, בעבודה וביצירה. 

הסדנה מיועדת לכל מי שרוצה לשפר את חייו, ליהנות מיופיו של העולם, ולממש את היכולות הטמונות בו. 

"דרור הוא אחד מאנשי המקצוע הייחודיים שפגשתי. אין אף אחד שדומה לו בנוף המקצועי שלנו. הוא חושב בצורה מיוחדת ופוריה. אני משוכנע שהסדנה שהוא מציע תהיה חוויה מגרה ומעשירה, שתתן למשתתפים נקודת מבט חדשה" (פרופ` חיים עומר, אוניברסיטת תל-אביב, מחבר הספרים `שיקום הסמכות ההורית`, `השטן שבינינו`. `פחדים של ילדים` ועוד).  

הסדנה

סדנת האימון הרגשי מתקיימת בכפר הבולגרי הקטן דבורישטה, בין עצי הפרי לגן-הירק, בחיק הטבע. משתתפי הסדנה האישית או הזוגית מתארחים בדירת האירוח, בין עצי הדובדבן. 

הסדנה כוללת שבעה מפגשים בשבעה ימים רצופים. כל מפגש מוקדש לאחת משבע המיומנויות הרגשיות, והוא נמשך משעות הבוקר המאוחרות ועד הערב. 

המפגשים כוללים התנסות מעשית, המבוססת על ניסיונם האישי של המשתתפים. מחוץ לרקע תיאורטי קצר מוקדשים המפגשים לסימולציות ולמשחקי-תפקידים, המאפשרים למשתתפים לזהות את המיומנויות הרגשיות המניעות אותם בחייהם ולהתנסות בהן. 

את עבודת האימון הרגשי אנחנו משלבים גם בהתנסות יצירתית המתאימה לצרכים ולרצונות של המשתתפים, בצילום ובציור, במוסיקה וגם בעבודה ליד האבניים בסטודיו של אפרת. 

הסדנה כוללת גם טיולים קצרים בנוף הכפרי היפה, והיכרות עם חיי הכפר הבולגרי ותושביו. 

הסדנה מבוססת על הספר המקיף, 'אימון רגשי', שהוא מדריך מעשי לניהול רגשות. את הספר ניתן לרכוש רק באתר האינטרנט, ושם אפשר גם לקרוא את חלקו הראשון

אתם מוזמנים לקרוא את מכתבי משתתפי הסדנאות הקודמות. 


סדנה אישית 

הסדנה האישית מתאימה לכל מי שרוצה לשפר את חייו, לבחור בשינוי או להתמודד עם משבר (שינוי כפוי, מחלה, טראומה או משבר בזוגיות). 

הסדנה האישית מותאמת לך ולצרכיך, ולמטרה שהגדרת בבואך אלינו. אנחנו נסייע לך לזהות ולהתאים את המיומנויות הרגשיות למטרות המוגדרות שלך. הסדנה תעניק לך כלים שיאפשרו לך להמשיך ולתרגל את המיומנויות הרגשיות בחיי היומיום, ללא כל מאמץ. 

התשלום: 2,400 יורו (כולל הסעה משדה-התעופה, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

לפרטים ולתיאום סדנה בזמן המתאים לך: drorgreen@gmail.com

אפשר גם להתקשר לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404

ניתן להתאים סדנה אישית מיוחדת למנהלים, המבוססת על עבודת הכנה מוקדמת והיכרות עם הרקע הארגוני. 


סדנה זוגית 

זוגיות היא אחד הצרכים האנושיים הבסיסיים, ורוב בני-האדם מבלים את חייהם עם בני-זוג. הזוגיות יוצרת בנו תחושת ביטחון, משפרת ומאריכה את חיינו. 

כדי ליצור זוגיות יציבה וטובה עלינו לעשות שימוש יעיל במיומנויות הרגשיות שלנו. אך איש לא הכשיר אותנו לחיי זוגיות, ומעולם לא למדנו לעשות שימוש מתאים במיומנויות הרגשיות הנחוצות לשם כך.

האימון הרגשי הוא גישה פשוטה ויעילה לשיפור המיומנויות הרגשיות, שתאפשר לכם ליצור זוגיות טובה ולשמור עליה לאורך זמן. בסדנה תתנסו בשבע המיומנויות הרגשיות הרלוונטיות לזוגיות המיוחדת שלכם. זהו צעד ראשון לדרך אותה תוכלו לסלול עבור עצמכם, מדי יום מחדש. 

הסדנה מותאמת לצרכים של כל זוג, הקשורים בזוגיות ובהורות וגם בתחומי העניין המיוחדים שלכם. בסדנה נשתף אתכם בחיינו בכפר הבולגרי הקטן ובזוגיות שלנו, בעבודה בחומר ליד האבניים, ביצירה וביישום האימון הרגשי בשגרת היומיום. 

התשלום: 2,400 יורו לזוג (כולל הסעה משדה-התעופה, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

לפרטים ולתיאום סדנה בזמן המתאים לכם כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו אלינו לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404


סדנה קבוצתית 

ניתן לתאם את סדנת האימון הרגשי לקבוצה שתתארגן במיוחד לשם כך, בנושא המשותף לכל המשתתפים (הורות, זוגיות, אהבה, פרישה לגימלאות, טראומה או מחלה, שירה, מוסיקה, קדרות, תיאטרון וכו'). 

סדנה קבוצתית מיועדת לקבוצה של 6-12 משתתפים. 

הסדנה מתאימה גם לקבוצות של אנשי מקצוע (מטפלים, מורים, מנהלים, שחקנים, נגנים, עורכי-דין, שופטים וכו'), במטרה לשפר את היכולת המקצועית ואת הקשרים בין חברי הקבוצה. 

משתתפי הסדנה הקבוצתית יתארחו בבית-מלון בעיר קיוסטנדיל הסמוכה לכפר, ומדי יום ניקח אתכם אל הכפר. 

הסדנה הקבוצתית יוצרת דינמיקה מיוחדת בין המשתתפים, ותמיד נוצרים בה קשרים מיוחדים וחמים בין חברי הקבוצה. סדנה כזו משפרת את הכישורים החברתיים של המשתתפים, ויעילה מאוד לשיפור התקשורת הפנים-ארגונית של עובדים במקום עבודה משותף. 

התשלום: 1,300 יורו למשתתף (כולל הסעה משדה-התעופה, לינה במלון בעיר קיוסטנדיל, אירוח מלא וארוחות. לא כולל טיסות). 

מי שייזום סדנה קבוצתית ויגייס את המשתתפים ישתתף בסדנה ללא תשלום. 

לפרטים ולתיאום זמן לסדנה קבוצתית כתבו אלינו: drorgreen@gmail.com

או התקשרו אלינו לטלפון הישראלי, במחיר של שיחה מקומית: 073-2248404 


המיקום והמחיר
 
הסדנה מתקיימת בכפר בולגרי קטן ויפה, דבורישטה, לא רחוק מן העיר קיוסטנדיל, 80 קילומטרים מסופיה, בירת בולגריה. זוגות ויחידים מתארחים בדירת-האירוח שלנו בכפר. 

אזור קיוסטנדיל הוא מרכז עצי הפרי של בולגריה (במיוחד דובדבנים), והוא עשיר בנחלים ונהרות, הרים, ומעיינות בריאות חמים שהרומאים גילו לפני אלפיים שנה. 

דירת האירוח פונה אל מטע דובדבנים, והיא כוללת חדר-שינה, חדר-אורחים, מקלחת ושירותים וגם מטבחון ובו מקרר, מיקרוגל, קומקום חשמלי וכלי בישול ואכילה. 

משתתפי הסדנאות מוזמנים להצטרף לארוחות המשפחתיות שלנו. 

 

 

 

 

התשלום: 2,400 יורו (לזוג או ליחיד). התשלום כולל את הסדנה ואת שבעת ימי האירוח, ואינו כולל טיסה והסעות.  

 
 
 
לתיאום סדנה כתבו אלינו: 
 

או התקשרו לטלפון ישראלי:

 073-2248404

 


 ד"ר דרור גרין

נולד בירושלים, 1954, מתגורר בכפר דבורישטה שבבולגריה עם אפרת וארבעת ילדיהם. ניהל את 'קוגיטו, בית-ספר לפסיכותרפיה' בזכרון-יעקב ולימד פסיכיאטרים, פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים בבית-הספר לפסיכותרפיה של הטכניון בביה"ח רמב"ם, בבית-הספר לפסיכותרפיה בבית-החולים בצפת בשיתוף עם מכללת צפת, ובלימודי ההמשך ברפואה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף עם שירותי בריאות כללית. 

סיים דוקטורט ותואר שני בסיטי יוניברסיטי (ריג'נטס קולג', לונדון), בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים (קומפוזיציה) והאוניברסיטה העברית (פילוסופיה ומוסיקולוגיה). שימש כמנכ"ל 'הוצאת המוסיקה הישראלית' ו'הסדנה הירושלמית לעיצוב', והמציא את משחק-החשיבה 'טריקסי' שנמכר ברחבי העולם. 

פיתח את גישת 'האימון הרגשי' ומנהל את 'המכון לאימון רגשי' בבולגריה. כאחד מחלוצי הטיפול הנפשי באינטרנט פיתח את הקליניקה הווירטואלית הראשונה. 

הלום-קרב ממלחמת יום-הכיפורים. 

ד"ר לפסיכותרפיה, מוסיקאי, סופר ומאייר. חיבר כארבעים ספרים לילדים, למבוגרים ווספרות מקצועית בתחום הטיפול הנפשי: 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש''פסיכותרפיה ממבט אחר', 'פרויד נגד דורה' ו'תיאורי-המקרים של פרויד'. הספר 'אימון רגשי' יצא לאור בשנת 2011, ואת חלקו הראשון ניתן לקרוא באתר.


אפרת גרין 

בת קיבוץ רמת-יוחנן, 1969, מתגוררת בכפר דבורישטה בבולגריה עם דרור וארבעת ילדיהם, הגדלים בחינוך ביתי בחיק הטבע. 

למדה מנהל עסקים ושיווק, ועסקה בהם מגיל צעיר בישראל ובעולם. טיילה ולמדה שפות ותרבויות. 

תערוכת העבודות שלה, 'משחק בחומר', התקיימה בגלריה העירונית של העיר קיוסטנדיל בשנת 2010. 

 
מאמנת אישית ועסקית. בסטודיו שלה לקדרות היא יוצרת כלים שימושיים ומשחקים, מלמדת, מדריכה ומאמנת למצוא את המקום הבטוח דרך החומר.

Bookmark and Share


 

פיוט, דף שיר שבועי לשירה בעריכת דרור גרין. מדי שבוע נשלח למנויים שיר חדש מאת טובי המשוררים העבריים: יונה וולך, יהודה עמיחי, זלדה, לאה גולדברג, דוד אבידן, אגי משעול, אברהם חלפי, חיה שנהב, שיקספיר, ביאליק, אמילי דיקינסון, אדגר אלן פו, מחמוד דרוויש, ג'ון לנון, רחל ועוד.